O dezinformare flagranta

In legatura cu articolul cu titlul Incinerarea - "iertata” de Biserica: Patriarhul va sfinti monumentul lui Sergiu Nicolaescu aparut in cotidianul Ring din 3 iulie 2013, precizam:

Declaratia domnului Ioan Carmazan potrivit caruia Patriarhul Romaniei va fi prezent la inaugurarea troitei si a unei placi comemorative pe care va fi trecut numele regizorului Sergiu Nicolaescu reprezinta o dezinformare flagranta. 

Prin aceasta declaratie fara nicio legatura cu realitatea, domnul Ioan Carmazan a produs confuzie in randul opiniei publice. In acelasi timp, este regretabila incalcarea deontologiei profesionale de catre publicatia Ring, care nu a verificat informatia inainte de publicare, asa cum au facut alte institutii media din Romania.

Pentru informarea corecta a opiniei publice, mentionam faptul ca potrivit legii nr. 50/1991 pentru edificarea unei troite este necesara autorizatie de construire din partea autoritatii publice locale si binecuvantarea autoritatii bisericesti pe teritoriul canonic unde se intentioneaza ridicarea acesteia. Pana in acest moment, Arhiepiscopia Bucurestilor nu a primit nicio solicitare in scris pentru construirea unei troite la Buftea.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

Pe aceeaşi temă

04 Iulie 2013

Vizualizari: 169

Voteaza:

O dezinformare flagranta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE