Meci istoric BOR - LGBT pe tema familiei

Meci istoric BOR - LGBT pe tema familiei Mareste imaginea.

Urmaresc cu interes meciul constitutional intre cultele din Romania, unde BOR este majoritara si liga LGBT, pe tema familiei si a uniunilor gay. Fluierul de final il va sufla Comisia parlamentara.

La ora la care scriu, meciul este in plina desfasurare. Mai intai, domnul Tudor Chiuariu a tras un sut foarte puternic in mingea discriminarilor de orice fel, inclusiv cele pe baza de orientare sexuala. Mingea a zburat cu asemenea viteza incat opiniile au fost imediat impartite, functie de ce crede ca a vazut fiecare.

Ligii LGBT i s-a parut ca a vazut gol, punct inscris, dar domnul Chiuariu a reclamat out de poarta, pretextand ca discriminarile se refera la drepturi deja in functie, nu la cele care nu sunt prevazute de lege.

In plus, parlamentarul a afirmat ca el sustine familia traditionala. Altii au vazut corner deoarece este adevarat ca in Romania nu exista inca dreptul la uniuni LGBT. In schimb exista in spatiul Uniunii Europene acest drept, pe alocuri. Si nu se stie cum va incurca sau va descurca acest mic amanunt dilema intre out de poarta si corner. Pentru a clarifica situatia, BOR a venit cu un nou amendament, in care sa se specifice clar cand e gol si cand este out de poarta, chiar si corner: familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie. Cum treaba este ambigua si incurcata, ca in majoritatea legilor romanesti care pot avea, la nevoie, portite de scapare si chichite avocatesti, Comisia parlamentara de arbitraj s-a reunit si cu totii asteptam fluierul final.

Fluier final


(HOTNEWS) ora 16:59 Articol adoptat Art.48.- (1) Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.

Remus Cernea: Romania nu ar trebuie sa fie pe lista tariilor homofobe

Crin Antonescu: Cred ca n-are legatura cu subiectul. Nu faceti presiuni, partidul nostru are alte obiceiuri, si ma refer la vot.

Deci cultele si BOR au castigat. Probabil LGBT asteapta revansa.

UPDATE. Liga LGBT se va putea multumi cu mingea discriminarii, pe care arbitrii le-au lasat-o cadou dupa meci. Este un instrument extrem de util si de binevenit intr-o societate in care multi se cred dumnezeii celorlalti.

Plus ca, din cate observ, mai exista doua amendamente de care se poate bucura BOR (cultele)

a) a picat amendamentul care viza invatamantul religios, ramanand in vigoare textul actual din Constitutie, asa cum a dorit BOR: Articolul 32 (7) Statul asigura libertatea invatamantului religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege.

b) s-a adoptat un nou amendament interesant

ora 15:15 Amendament adoptat Art.33.- (3) Statul trebuie sa asigure pastrarea identitatii spirituale, sprijinirea culturii nationale, stimularea artelor, protejarea si conservarea patrimoniului cultural, dezvoltarea creativitatii contemporane, promovarea valorilor culturale si artistice ale Romaniei in lume.

BOR a avut si o minge trimisa in gol, la antrenamente.

ora 10:20 Amendament respins. Art.29.- (11) Statul recunoaste rolul special al Bisericii Ortodoxe Romane in istoria si viata poporului roman.

Totusi, domnul Crin Antonescu a precizat ca ideea acestui articol va fi inclusa intr-un preambul, pentru ca intre timp s-a convenit ca aceasta Constitutie revizuita sa aiba, pentru prima data, un astfel de preambul.

(RTV) UPDATE 2. Adevarul relateaza ca :"Deputatul independent Remus Cernea a declarat, miercuri, ca Romania va fi pusa pe lista tarilor homofobe daca amendamentul adoptat de Comisia de revizuire a Constitutiei care defineste casatoria ca relatie dintre un barbat si femeie va fi validat de plen si de referendum."

Asta este. Unii nu stiu sa piarda si ne sperie cu bau-baul lumii internationale. Adica esti homofob daca ai curajul sa crezi ca doi gay nu vor putea face niciodata o familie. Plus ca, am aflat cu ocazia asta, raspunsul la intrebarea pe care Remus Cernea a tot ignorat-o cand ne-am intalnit: Daca eu consider homosexualitatea o stare nefireasca, conform Scripturii, sunt homofob? Deci maine poimaine, crestinii vor fi catalogati ca homofobi.

Concluzie. Sa recunoastem ca amendamentul cu familia are destul potential pentru a scoate lumea la vot.

(Acest text a fost publicat prima data pe blogul Parintelui Eugen Tanasescu de pe adevarul.ro)

.

Despre autor

Eugen Tanasescu Parintele Eugen Tanasescu

Senior editor
184 articole postate
Publica din 08 Mai 2024

Pe aceeaşi temă

06 Iunie 2013

Vizualizari: 1547

Voteaza:

Meci istoric BOR - LGBT pe tema familiei 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE