Mijloceasul al noualea


Mijloceasul al noualea
 
 
Veniti sa ne inchinam... (de 3 ori) si acesti psalmi:

Psalmul 112

Laudati, tineri, pe Domnul, laudati numele Domnului. Fie numele Domnului binecuvantat de acum si pana in veac. De la rasaritul soarelui pana la apus, laudat este numele Domnului. Inalt este peste toate neamurile Domnul, peste ceruri este slava Lui. Cine este ca Domnul Dumnezeul nostru, Cel ce locuieste intru cele inalte si spre cele smerite priveste, in cer si pe pamant? Cel ce scoate din pulbere pe cel sarac si ridica din gunoi pe cel sarman, ca sa-l aseze cu cei mari, cu cei mari ai poporului sau. Cel ce face sa locuiasca cea stearpa in casa, ca o mama ce se bucura de fii.

Psalmul 137

Lada-Te-voi, Doamne, cu toata inima mea, ca ai auzit cuvintele gurii mele, si inaintea ingerilor iti voi canta. Inchina-ma-voi in locasul Tau cel sfant si voi lauda numele Tau, pentru mila Ta si adevarul Tau; ca ai marit peste tot numele cel sfant al Tau. In orice zi Te voi chema, degrab ma auzi! Sporeste in sufletul meu puterea. Sa Te laude pe Tine, Doamne, toti imparatii pamantului, cand vor auzi toate graiurile gurii Tale, si sa cante in caile Domnului, ca mare este slava Domnului. Ca inalt este Domnul si spre cele smerite priveste si pe cele inalte de departe le cunoaste. De ajung la necaz, viaza-ma! Impotriva vrajmasilor mei ai intins mana Ta si m-a izbavit dreapta Ta. Domnul le va plati lor pentru mine. Doamne, mila Ta este in veac; lucrurile mainilor Tale nu le trece cu vederea.

Psalmul 139

Scoate-ma, Doamne, de la omul viclean si de omul nedrept ma izbaveste, care gandeau nedreptate in inima, toata ziua imi duceau razboi. Ascutit-au limba lor ca a sarpelui; venin de aspida sub buzele lor. Pazeste-ma, Doamne, de mana pacatosului; scoate-ma de la oamenii nedrepti, care au gandit sa impiedice pasii mei. Pusu-mi-au cei mandri cursa mie si funii; curse au intins picioarelor mele; pe carare mi-au pus pietre de poticneala. Zis-am Domnului: " Dumnezeul meu esti Tu, asculta, Doamne, glasul rugaciunii mele" . Doamne, Doamne, puterea mantuirii mele, umbrit-ai capul meu in zi de razboi. Sa nu ma dai pe mine, Doamne, din pricina poftei mele, pe mana pacatosului; viclenit-au impotriva mea; sa nu ma parasesti, ca sa nu se trufeasca. Varful latului lor, osteneala buzelor lor sa-i acopere pe ei! Sa cada peste ei carbuni aprinsi; in foc arunca-i pe ei, in necazuri, pe care sa nu le poata rabda. Barbatul limbut nu se va indrepta pe pamant; pe omul nedrept rautatea il va duce la pieire, stiu ca Domnul va face judecata celui sarac si dreptate celor sarmani. Iar dreptii vor lauda numele Tau si vor locui cei drepti in fata Ta.

Slava... Si acum... Sfinte Dumnezeule... Presfanta Treime... Tatal nostru... Ca a Ta este imparatia..., si troparele acestea:

Cel ce ai luminat pe pamanteni cu Crucea si ai chemat pe pacatosi la pocainta, sa nu ma desparti de turma Ta, Pastorule bun. Ci, Stapane, cauta-ma pe mine ratacitul si ma numara cu turma Ta cea sfanta, ca un milostiv si de oameni iubitor.

Slava..

Ca talharul marturisindu-ma, strig Tie, Bunule: Pomeneste-ma, Doamne, intru imparatia ta si ma insoteste si pe mine cu el, Cel ce de voie ai patimit pentru noi.

Si acum..., al Nascatoarei de Dumnezeu:

Pe Cel ce pentru noi s-a rastignit, veniti toti sa-L laudam, ca pe Acesta vazandu-L Maria pe Cruce, a grait: Desi rabzi rastignire, dar Tu esti Fiul si Dumnezeul meu.

Doamne miluieste (de 40 de ori), Slava... Si acum... Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii..., si cele trei metanii mari. Apoi se zice rugaciunea aceasta a Marelui Vasile: Stapane, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce indelung ai rabdat pentru gresealele noastre... (cauta la sfarsitul Ceasului al noualea). Iar dupa sfarsitul rugaciunii se zice: Slava... Si acum... Doamne miluieste (de 3 ori) si otpustul Mijloceasului al noualea.