Troparele de peste toata saptamana

Troparele de peste toata saptamana

  

Luni 

 

Troparul, glasul al 4-lea:

 

Mai-marilor Voievozi ai ostirilor ceresti, rugamu-va pe voi, noi, nevrednicii, ca sa ne acoperiti pe noi, prin rugaciunile voastre, cu acoperamantul aripilor slavei voastre celei netrupesti, pazindu-ne pe noi, cei ce cadem cu deadinsul si strigam: Izbaviti-ne din nevoi ca cei ce sunteti mai-mari peste cetele puterilor celor de sus

 

  

 

Marti 

 

Troparul, glasul al 2-lea:

 

Pomenirea dreptului cu laude, iar tie destul iti este marturia Domnului, Inaintemergatorule; ca te-ai aratat cu adevarat si decat proorocii mai cinstit, ca te-ai invrednicit a boteza in repejuni pe Cel propovaduit. Drept aceea, pentru adevar nevoindu-te, bucurandu-te, ai binevestit si celor din iad pe Dumnezeu, Cel ce S-a aratat in trup, pe Cel ce a ridicat pacatul lumii si ne-a daruit noua mare mila.

 

 

  

Miercuri si Vineri 

 

Troparul, glasul 1:

 

Mantuieste, Doamne, poporul Tau si binecuvinteaza mostenirea Ta. Biruinta binecredinciosilor crestini asupra celui potrivnic daruieste, si cu Crucea Ta pazeste pe poporul Tau.

 

 

 

Joi 

 

Troparul, glasul al 3-lea:

 

Sfintilor Apostoli, rugati pe milostivul Dumnezeu ca sa dea iertare de pacate sufletelor noastre.

 

Alt tropar, glasul al 4-lea:

 

Indreptator credintei si chip blandetilor, invatator infranarii te-a aratat pe tine, turmei tale, adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smereniea cele inalte, cu saracia, cele bogate. Parinte Ierarhe Nicolae, roaga pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.

 

  

 

Sambata 

 

Troparul, glasul al 2-lea:

 

Apostolilor, mucenicilor, proorocilor, ierarhilor, cuviosilor si dreptilor, care bine ati savarsit lupta si credinta ati pazit, indraznire avand catre Mantuitorul, pe Acela, ca pe un bun, rugati-L pentru noi, sa mantuiasca, rugamu-va, sufletele noastre.

 

Alt tropar, glasul al 2-lea:

 

Pomeneste, Doamne, ca un bun pe robii Tai si cate in viata au gresit, iarta-le; ca nu este nimenea fara pacat, afara de Tine, Cel ce poti a da odihna si celor raposati.