Sistematica si biogeografia


Sistematica si biogeografia

Evolutionistii mai sustin ca grupele de plante si animale pot fi dispuse sub forma unui arbore genealogic, ceea ce ar confirma teoria lor. Numai ca aceste categorii taxonomice sunt in mare masura opera biologilor, fapt dovedit de numeroasele cazuri in care una si aceeasi specie a fost incadrata in genuri diferite de catre autori diferiti, precum si de existenta unor specii de plante si animale care refuza sa fie incadrate in astfel de categorii (in general biologii "rezolva" aceasta problema inventand o noua categorie care sa cuprinda doar specia "rebela"), iar gruparea lor in forma de arbore genealogic este absolut arbitrara si artificiala, atata timp cat nu avem nici o dovada a descendentei lor unele din altele. De aici vedem ca nu se poate dovedi evolutia pe aceasta cale caci numai daca am reusi sa demonstram pe o alta cale ca speciile evolueaza unele din altele am avea dreptul sa trasam un arbore genealogic al speciilor.

S-a mai invocat in sprijinul teoriei evolutioniste faptul ca in zone diferite ale globului se pot intalni unele specii de plante sau de animale asemanatoare. Spre exemplu, in Europa, Extremul Orient si extremitatea vestica a Statelor Unite exista specii de stejar care sunt diferite, dar prezinta unele asemanari.

Evolutionistii sustin ca acest fapt nu poate fi explicat decat daca admitem ca aceste specii provin dintr-un stramos comun, care ocupa initial un teritoriu atat de larg incat sa cuprinda toate zonele in care se gasesc aceste specii. Ei nu prezinta insa nici o dovada a existentei reale a unui astfel de stramos (deci este vorba despre o simpla presupunere), iar existenta acestor specii asemanatoare poate fi explicata cu mult mai bine din perspectiva creationista: zonele in care traiesc aceste specii prezinta unele similitudini in ceea ce priveste conditiile naturale (in special clima) si de aceea Dumnezeu a creat pentru aceste zone specii asemanatoare.