![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Acum o dam si in kabala. Si anul sabatic a fost dupa legile date lui Moise, nu inainte. Acum sper ca nu spuneti ca evreii tineau toate sarbatorile pana la Moise. Deci Laban si Iacov stiau de anul sabatic.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru dvs., sabatul e mai important decat invierea, se vede clar din tot ce postati. Pentru dvs., invierea lui Hristos e ceva de domeniul trecutului; de aceea treceti peste aceasta inviere ca peste ziarul cu stirile de luna trecuta. Sau din mileniul trecut. Pentru altii, invierea lui Hristos e de domeniul permanentzei, al actualitatii. Si de aceea ei pun duminica invierii lui Hristos mai presus decat sabatul poruncit prin Moise. Un regulament pooate fi modificat de cel care l-a facut ? Poate. Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat. A scris cu degetul pe piatra despre ziua odihnei ? A scris. Apoi acele pietre au disparut. Ziua odihnei poate fi oricand vrea Dumnezeu. Hristos a inviat duminica, asa ca pentru unii a vrut Dumnezeu ca duminica sa fie ziua odihnei. Pentru altii: mozaici, adventisti si iehovisti (si or mai fi si altii), Dumnezeu vrea ca ziua de odihna sa fie sambata. Prea multa cearta pentru cum interpretam o carte despre care unii cred ca este cuvantul lui Dumnezeu adresat oamenilor, si sunt argumente pentru asta, dar numai in interiorul crestinismului, iar altii cred ca e o carte facuta de oameni pentru ca sa poata domina si conduce alti oameni (masele...), si au argumente pentru asta, din afara crestinismului... Daca pentru dvs. sabatul e mai presus de Hristos, care e mai mare decat sabatul, asta este. "Jedem das seine". Nu stiu cum fac fata adventistii in discutiile cu ateii, mai ales cu unul ca userul "mirciulica"... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reiese de aici ca: 1) Hristos putea sa nu mai invie, caci legea veche era deja desfiintata. 2) Daca legea veche a fost desfiintata la Cruce, de ce nu ea luat ziua Crucii locul zilei lui Moise ? 3) Daca legea veche a fost desfiintata, ce relevanta mai are sambata legii vechi ? 4) Daca rastignirea aduce totul pe tava, ce rost mai are Invierea lui Hristos ? 5) Cu ce are legatura totusi aceasta Inviere ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu reiese la apusul cui au inceput primele 3 zile. Dvs. stiti ? Si daca orice zi, conform Scripturii referitoare la saptamana Creatiei, incepe la un apus, atunci mai intai a fost un apus (al cui ??) si abia apoi a fost prima zi ? Deci: cine sau ce a rasarit si cine sau ce a apus in primele 3 zile, care, ca orice zi, conform Scripturii referitoare la saptamana Creatiei, au inceput la un apus ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Logica sabatului adventist: Creatia (dvs. ati scris-o cu litera mare, eu doar reiau) e mai importanta decat Creatorul, care din aceasta Creatie a sfintit ziua de sambata si a binecuvantat-o. Apoi, ce conteaza ce a mai facut Creatorul ? S-a intrupat ? S-a proclamat Dumnezeu ? A fost rastignit ? A inviat ? Detalii... Ca doar dupa ce Dumnezeu a sfintit Creatia, EL nu mai are dreptul sa intervina in Creatia sa, ci Creatia il conditioneaza pe Creator. In acest context, sfintirea unei zile a Creatiei, indiferent de substantivul cu care e denumita, e mai presus decat sfintitorul. In acest context, odihna din ziua Creatiei surclaseaza odihna din ziua Invierii. Simplu, nu ? De aceea, opera Creatorului in legatura cu mantuirea omului: intrupare, rastignire, inviere, e pe loc secund fata de Creatie, caci ziua odihnei la unii se leaga de Creatie, nu de Creator. Caci pana la urma astea este: Creatorul s-a miscat, nu a ramas undeva imobil, si cine a mers pe urmele lui, a considerat ca ziua odihnei (sabat) nu mai e cea evreiasca, ci cea dintai in care Creatorul a inviat. (Hristos = Dumnezeu; Dumnezeu = Creatorul: - Ioan 1, 3: Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut. - Coloseni 1, 16-17: Pentru ca intru El au fost facute toate, cele din ceruri si cele de pe pamant, cele vazute, si cele nevazute, fie tronuri, fie domnii, fie incepatorii, fie stapanii. Toate s-au facut prin El si pentru El. El este mai inainte decat toate si toate prin El sunt asezate.) Cine neaga, nu mai este crestin). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vrut sa scriu : de ce nu a luat... |
|
|||
|
|||
![]()
Vă rog nu mai faceți afirmații neverificate. Chiar așa se numeau: [שַבָת] sabat! Citiți de exemplu Lev.23,32, unde nu e vorba de sâmbătă, ci de o altă sărbătoare numită sabat (= odihnă).
Citat:
![]() Citat:
P.S. V-aș mai spune ceva legat de ziua aceea bublucașă din timpul lui Iosua, dar mi-e teamă că vă încurc mai rău. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() Sâmbăta, așa cum și scrie în versetele Evangheliei! |
|
|||
|
|||
![]()
N-am spus că știau de anul sabatic. Știau de ciclul de șapte (zile ori ani) și-l numeau s ă p t ă m â n ă. Așa citim în Facerea 29,27-28. Evreii până la Moise nu țineau sărbătorile ceremoniale, țineau doar sabatul, că doar sabatul era de la Creațiune. După Sinai au început să țină și sărbătorile ceremoniale, acestea fiind desființate de Hristos la Cruce.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|