Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui Cerul

Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui Cerul Mareste imaginea.

Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui Cerul

Aceasta cortina - cerul - se va face sul, spune Apocalipsa, si ni se va arata in toata splendoarea decorul scenei pregatite din vesnicie de Tatal.

*

Intr-o seara, cand am iesit de la servici - era deja intunerec - mi-am ridicat ochii spre cer si priveam stelele. Dintre blocuri de beton, dintre constructii si cladiri, abia se vedea un petec de cer, cateva stele. Dar senzatia a fost fantastica ! Am simtit ca exista ceva care nu se misca (cu toate ca stelele se misca), Cineva care nu se schimba, Cineva care nu ma paraseste niciodata, care nu ma tradeaza, care nu se poarta ca niste parinti care au divortat si m-au aruncat de la unul la altul, ca un sot sau o sotie care si-a gasit pe altcineva sau ca niste copii care nu mai vor sa stie nimic de mine. Cineva pe care te poti baza, si care si azi si maine si peste 1.000 de ani este la fel.

Cerul era negru-albastrui, iar stelele aratau ca niste gauri intr-o cortina, gauri prin care razbatea vesela lumina din lumea cealalta. Aici era noapte, dincolo era Lumina.

Prin aceasta cortina veche si "roasa" de... stele, puteam vedea putin dintr-o alta lume. Aceasta cortina - cerul - se va face sul, spune Apocalipsa, si ni se va arata in toata splendoarea decorul scenei pregatite din vesnicie de Tatal. Este ca si cum am sta la teatru pe scaune, cu lumina stinsa, si dintr-o data se trage cortina si-i vedem pe adevaratii actori - Dumnezeu cu ingerii Lui si cel rau cu ingerii lui.

Traim intr-o lume care moare. Pasim zilnic prin Sodoma si Gomora, iar destrabalarea, depravarea si descompunerea lumii noastre sunt ridicate la rang de cinste: "Nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac." (Romani 1)

Cu cativa ani in urma, filmul "Brokeback Mountain" a fost nominalizat pentru mai multe premii Oscar. Este vorba despre o poveste de dragoste intre... doi cowboy. Barbati, bineinteles ! Un comentator de la BBC spunea: "O frumoasa poveste de dragoste." Ce-o fi gasit baiatul ala frumos in povestea asta de dragoste intre homosexuali, nu stiu, dar vorba unora: "Cel rau... stie."

Uneori seara, dupa ce inchidem usa si ne urcam in pat, sub plapuma, ne incearca sentimentul ca "si azi totul a fost desertaciune si goana dupa vant".

Proorocul Zaharia (1, 13) scrie: "Si ingerului care vorbea cu mine, Domnul i-a raspuns cu cuvinte de mangaiere." Iti doresc dragul meu prieten sa-ti vorbeasca Dumnezeu cu vorbe bune, cu vorbe de mangaiere.

Prorocul Daniel are descoperiri dumnezeiesti, pe care nu le intelege, si intreaba: "Stapane, care va fi sfarsitul acestora?" Raspunsul pe care il primeste este tulburator: "Si tu mergi spre sfarsitul tau si te odihneste si te vei scula, ca saprimesti mostenirea ta in vremea cea de apoi!" Lui Daniel i se spune: "te odihneste si te vei scula, ca sa primesti mostenirea".

Sfarsit. Odihna. Mostenire.

Cineva spunea: "Biblia este compusa din doua Testamente - Vechiul si Noul Testament. Testamentul se refera la o mostenire. Oricine aude vorbindu-se despre o mostenire, ciuleste urechile."

Biblia vorbeste despre "sfarsit, odihna, mostenire".

Sfarsitul acestor lucruri este aproape, este la usa. Eu cred ca Dumnezeu este deja cu mana pe "butonul" care va da cortina la o parte. Daca Dumnezeu are bucuria de a ne darui cerul, noi putem avea bucuria de a darui si altora vestea buna: exista salvare, exista vorbe bune, exista mangaiere. 

In cateva momente incepe spectacolul final - o judecata si apoi o nunta, o sarbatoare vesnica. Cade cortina. Sau se face sul. Ridica-ti ochii spre cer, la noapte. Hristos va invinge ! Dar nu uita! La nunta si la sarbatoarea vesnica din Cerul de dincolo de cerul acesta, ajung doar cei care si-au... "spalat vesmintele lor si le-au facut albe in sangele Mielului".

Cerul acesta, s-ar putea sa fie ultima data cand il vei mai vedea... inainte de a se face sul... el - cerul - sau viata mea.

Ioan Ciobota

Despre autor

Ioan Ciobota Ioan Ciobota

Editor
38 articole postate
Publica din 19 Februarie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 2350

Voteaza:

Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui Cerul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE