Inalt Prea Sfintia Sa Arhiepiscop Nicolae Condrea

Inalt Prea Sfintia Sa Arhiepiscop Nicolae Condrea Mareste imaginea.

 

IPS Sa Arhiepiscop Nicolae Condrea s-a nascut la data de 15 aprilie, 1967 din parintii Nicolae si Victoria, amandoi decedati, in orasul Constanta. A urmat scoala elementara in orasul natal intre anii 1973-1981. Primele doua clase de liceu le-a frecventat la Liceul de matematica-fizica din Constanta dupa care s-a transferat la Liceul de Metrologie din Bucuresti de unde a obtinut bacalaureatul in 1985. Dupa absolvirea Liceului a trecut prin stagiul militar obligatoriu in anii 1985-1986.

 

Simtind tot mai mult chemarea preoteasca si vocatia monahala s-a decis sa raspunda acestei chemari si sIPS Sa Arhiepiscop Nicolae Condrea a urmeze acestei vocatii. In anul 1988 a fost admis la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna" din Sibiu, singura de atunci care admitea absolventi de Liceu. In urma terminarii cu succes a cursurilor celor patru ani si-a sustinut teza de licenta in teologie cu subiectul "Eclesiologia euharistica a Mitropolitului Ioan Ziziulas."

 

Incepand din mai 1993, dupa trecerea examenului de admitere la cursurile de doctorat ale aceleeasi Facultati, Parintele Nicolae urmeaza pana in 1994 cursurile de doctorat sub indrumarea Pr. Prof. Dr. Ilie Moldovan, timp in care a pregatit urmatoarele lucrari de seminar:

 

1) "Inconstientul colectiv la C.G. Jung privit din punct de vedere al teologiei morale ortodoxe."

2) "Cunosterea de sine dupa Scara Sf. Ioan Sinaitul."

 

3) "Jertfa lui Hristos si jertfa credinciosilor dupa Sf. Chiril al Alexandriei."

 

Pentru a se intretine material a fost intre anii 1992 - 1994 profesor de religie in Bucuresti unde se stabilise inca din timpul Liceului.

 

In anul 1994 primeste o bursa de studii la Universitatea Marc Bloch din Strasbourg unde urmeaza studii aprofundate la Facultatea de Teologie dupa care in iunie 1995 obtine Diploma D.E.A. Intre 1995-2001 frecventeaza cursurile de doctorat la aceeasi Facultate unde la 10 noiembrie 2001 isi sustine teza de doctorat cu subiectul "Probleme de psihologie la Evagrie Ponticul" obtinand titlul de doctor in teologie.

 

In timpul anilor de studii, pentru a combina teoria cu practica, studiul cu slujirea preoteasca, s-a hotarat sa intre in randul clerului fiind hirotonit in primavara anului 1997 diacon si apoi preot celib de catre I.P.S. Mitropolit Serafim al Germaniei si Europei Centrale cu binecuvantarea caruia a infiintat si a slujit la parohia "Nasterea Domnului" din Stuttgart. Activitatea misionara in timpul acestor ani printre credinciosii romani stabiliti in imprejurimile orasului Stuttgart a imbinat astfel slujirea lui Dumnezeu cu slujirea oamenilor.

 

Dupa primirea inaltului titlu academic la incheierea studiilor, Parintele Nicolae se intoarce in tara si depune la 18 decembrie 2001 voturile monahale la manastirea Radu Voda din Bucuresti. De atunci si pana la venirea in America este secretar patriarhal.

 

Delegatii de preoti si mireni la Congresul special electoral al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada tinut la 9 martie 2002 la Troy, Michigan il aleg pe Parintele Nicolae Condrea in scaunul vacant de Arhiepiscop al acestei Arhiepiscopii. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane valideaza.in unanimitate la sedinta din 13 martie, 2002 aceasta alegere si ii acorda Parintelui Nicolae rangul de Arhimandrit. S-a decis ca hirotonirea si instalarea noului arhiepiscop-ales sa aiba loc in cadrul Congresului anual al Arhipiescopiei gazduit de Parohia "Sf. Ioan Botezatorul" din Montreal, Canada.

 

Prezenta Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist si a inaltilor ierarhi membrii ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ce fac parte din delegatia oficiala accentueaza importanta acestui eveniment istoric ce marcheaza inceputul unei noi perioade pline de sperante pentru tot mai multe realizari frumoase in viata Arhiepiscopiei si a credinciosilor ortodocsi romani de pe continentul nord american.

ARHIEPISCOPIA ORTODOXA ROMANA DIN AMERICA SI CANADA

Adresa: 5410 N. Newland Ave., Chicago, IL 60656-2026 USA
Telefon: 773-774-1677
Fax: 773-774-1805
Web site: www.romarch.org
.

23 Ianuarie 2007

Vizualizari: 12451

Voteaza:

Inalt Prea Sfintia Sa Arhiepiscop Nicolae Condrea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE