De ce minunile care se lucrau in mijlocul apostolilor nu se mai lucreaza si acum?

De ce minunile care se lucrau in mijlocul apostolilor nu se mai lucreaza si acum? Mareste imaginea.

In Sfanta Scriptura intalnim multe istorisiri despre minunile Mantuitorului. Evanghelistii nu-si propun sa prezinte toate minunile, ci ne spun ca minunile insoteau fiecare pas al lui Iisus. Iar minunile nu inceteaza cu inaltarea Sa la cer. Ele sunt prezente mereu in Biserica.

Sfantul Ioan Gura de Aur a fost intrebat in vremea lui: "De ce minunile care se lucrau in mijlocul apostolilor nu se mai lucreaza si acum?", iar Sfantul Ioan le raspunde: "Incercati si traiti ca apostolii, fara acoperis deasupra capului, fara punga cu bani in buzunar, fiti ca niste straini pe pamant, fara nicio ocrotire, expusi la toate primejdiile si depinzand numai de harul lui Dumnezeu, si atunci veti vedea daca se vor intampla minunile de atunci sau nu.

Cereti, oare, sa fac minunile pe care le faceau apostolii cand intrau in cetele credinciosilor, sa curat leprosii, sa alung demonii, sa inviez mortii? Dar cea mai mare dovada a nobletei si dragostei voastre este tocmai aceea ca ati crezut in Dumnezeu fara aceste probe. Si pentru aceasta pricina, si pentru alta, Dumnezeu a pus capat minunilor.
Daca acum, cand nu se mai fac minuni, oamenii inzestrati cu alte insusiri, de pilda cu intelepciunea sau cu cuviosia, se lauda atata, se mandresc si se dezbina unii de altii, ce prapastii nu s-ar face intre oameni daca ar mai savarsi si minuni? Ca spusele mele nu sunt un simplu gand al meu o marturisesc corintenii, care erau impartiti in mai multe partide, tocmai din aceasta pricina (I Corinteni 1, 10-13).

Nu cauta, dar, minuni, ci sanatatea sufletului! Nu cauta sa vezi un mort inviat; ai aflat doar ca toata lumea va invia. Nu cauta sa vezi orb tamaduit, ci uita-te ca acum toti oamenii vad mai bine si mai cu folos. Cauta si tu sa vezi la fel cu ei si indreapta-ti ochiul tau! Daca toti am trai cum trebuie, paganii ne-ar admira mai mult decat pe facatorii de minuni.
Minunile sunt luate de multe ori drept naluciri si mai au si alta faima rea, desi minunile facute de sfinti nu sunt ca acestea; viata curata insa nu poate fi niciodata defaimata asa; ca virtutea inchide gurile tuturora. Sa ne ingrijim dar de virtute! Mare e bogatia ei si e mare minune."

.
Pe aceeaşi temă

26 Ianuarie 2023

Vizualizari: 565

Voteaza:

De ce minunile care se lucrau in mijlocul apostolilor nu se mai lucreaza si acum? 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

minunile

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE