Nedatata

Iata-ne intrati in Sfantul si Marele post. Sfanta Biserica spune: "Sa postim, caci postul este placut lui Dumnezeu. Postul adevarat consta in abtinere de la faptele rele, a ne infrana limba, a ne stapani mania, a alunga poftele trupesti, a renunta la minciuna si la juraminte false. A ne lepada de toate acestea, iata postul adevarat si placut lui Dumnezeu.

In Duminica Iertarii am avut pauza de o jumatate de ceas dupa cina. La ora sapte toti calugarii s-au adunat la biserica; am cantat Utrenia, am recitat rugaciunile de seara, dupa aceea ne-am inchinat la icoane. Egumenul a cerut iertare, s-a inchinat pana la pamant si toti fratii au facut si ei o metanie mare; dupa aceea, toti s-au apropiat unii de altii pentru a cere reciproc iertare si a se imbratisa unii cu altii. Se auzeau numai cuvintele: "Dumnezeu sa te ierte si sa ma ierte si pe mine pacatosul!". Dupa aceea ne-am despartit si am intrat in liniste in chiliiile noastre. Iata un bun obicei ce are efect binefacator asupra sufletului. Calugarii s-au impacat unii cu altii. Pe timpul acestei saptamani nu se munceste. Ne vom impartasi sambata.

Va doresc un post sfintitor. Dumnezeu sa va ajute sa petreceti acest timp in evlavie si sa va bucurati de stralucitoarea Inviere a lui Hristos.