15 iunie 1947

Hristos este in mijlocul nostru!

Am primit heringii. Ai facut pana si efortul de ai curata oasele. Iti multumesc foarte mult. Am fost plecat sa-l vizitez pe egumenul nostru la clinica din Koupio unde face tratament cu raze. Am luat vaporul cu aburi, la clasa a doua si am ramas in sala de mese. Am cercetat cu atentie felul in care traiesc oamenii si mi-am adus aminte de cuvintele Sfantului Ioan Teologul: "Caci tot ceea ce se afla in lume este pofta nemasurata a trupului, pofta a ochiului si mandrie de imbogatire; acestea nu vine de la Tatal, ci din lume" (1 In. 2, 16). Asta se verifica la fiece pas. Peste tot, nu vedem decat mandrie si vanitate.

In acest tumult, lumea intreaga cu iluziile ei se agita si se rasuceste. Sfantul Isaac Sirul spune: "Lumea este o lingusitoare si o inselatoare; si nu o va intelege aceasta decat la Scaunul Judecatii". Slava Domnului, sunt sanatos! Fii linistit, am primit toate scrisorile tale. Imi aduc aminte chiar de continutul fiecareia. Cu toate acestea, iti marturisesc ca nu le pastrez.

Scumpa mea copila, iti multumesc din suflet pentru ceea ce-mi doresti tale. Scrie-mi! Iti voi raspunde atat timp cat sunt in stare.