Omul lumii si omul pentru Hristos

Omul lumii si omul pentru Hristos Mareste imaginea.

 Omul lumii si omul pentru Hristos

 

Persoana din "Pilda bogatului caruia i-a rodit tarina" (Luca, 12, 16-21) este chipul omului de astazi. Este activ, aduna cat mai multe bunuri materiale. Isi spune ca prin aceste bunuri are toate sansele sa fie bagat in seama, sa aiba putere si sa fie iubit. Nefericitul. Traieste intr-o lume a inutilului, caci nu poate privi dincolo de hambarul sau. Nimeni nu-i bate la usa. Si chiar daca cineva ar face acest lucru, nu ar avea loc de gazduire pentru el.


Ce trebuie sa faca acest om pentru a se vindeca? Trebuie sa ia aminte la Fiul lui Dumnezeu devenit om. Scriptura ne spune despre El, ca nu avea unde sa-si plece capul. Dar acest lucru face sa fie prezent unde trebuie si cand trebuie. Nu e tinut pe loc de un hambar, caruia trebuie sa-i poarte de grija. Nu are motive de intarziere. Nu are nimic de luat cu Sine. E o fiinta libera.


Omului ii place bogatia materiala. Daca va spune ca nu doreste sa fie bogat, va culege imediat dispret. Insa, daca va spune vorbe goale, va culege pretuire de la oameni.
 

Omul a devenit pentru om, strain. El e ruda doar cu bogatia materiala. Nu mai poate patrunde in celalalt. Are prea multi saci de purtat in spate.


A intra in Biserica, inseamna a scapa de povara. Nu poti, bogat fiind, ca ajuns in Biserica, sa nu spui asemeni lui Zaheu: "Doamne jumatate din averea mea o dau saracilor..." E locul unde oamenii nu au nevoie de bogatiile materiale. De aici nu pleci cu daruri materiale. Pleci cu vieti (semeni) si Viata (Hristos). Doresti sa vietuiesti pentru Hristos.


Cel care trebuie sa traiasca in noi, nu trebuie sa fie omul care gandeste si lupta doar pentru bunuri materiale. Acest om nu poate intra in Imparatia Cerurilor.

 

Adrian Cocosila

Pe aceeaşi temă

26 Aprilie 2012

Vizualizari: 12452

Voteaza:

Omul lumii si omul pentru Hristos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE