Botezul si Cununia - Chemarea femeii

Botezul si Cununia - Chemarea femeii Mareste imaginea.

Anul 2011 a fost declarat de catre Biserica Ortodoxa, anul inchinat Sfintelor Taine, Botezul si Cununia. Este anul in care ne vedem obligati sa incepem sa acordam importanta care se cuvine Familiei Crestin Ortodoxe, fara de care echilibrul spiritual al intregului popor roman este in pericol.

De fapt, urmarind evnimentele si statisticile din tara, e usor de vazut ca acest echilibru se clatina deja, caci in ziua de astazi familiile sunt mai mult “moderne” decat crestin ortodoxe. Duhul Sfant care trebuie sa guverneze viata de familie, a fost schimbat cu duhul lumii. Si rezultatele sunt: familii destramate, copii abandonati, sau crescuti fara cei “7 ani de acasa”, violenta, desfranare, avorturi, etc.

La prima vedere sunt multe cauze care determina aceste rezultate, cauza principala fiind indepartarea de Dumnezeu si tot ce decurge de aici. De ce ne-am indepartat si continuam sa ne indepartam de Dumnezeu?

Raspunsul cred ca este: intrucat “casele noastre nu mai au temelie pe stanca”. Adica familiile noastre in care ne crestem copiii, nu mai sunt intemeiate in iubirea sfanta, ci din dorinta de sex, de bani, de putere, etc., iar copii crescuti in astfel de familii, evident vor face si ei ce au vazut la parintii lor. De aici generatii intregi de “oameni fara Dumnezeu”

Analizand insa mai departe, am ajuns la urmatoarea concluzie, si anume ca “Eva a gresit din nou”. Ei bine, da, femeia e vinovata, caci femeia are rolul de a naste si a creste copii si de a pastra iubirea sfanta in famile.

La inceputuri Eva a gresit, si omenirea a pierdut raiul, insa Dumnezeu a inaltat-o din nou, caci printr-o femeie am primit darul mantuitor, adica s-a nascut Domnul Isus Hristos din Sfanta Fecioara Maria. Dar, Domnul Isus Hristos, nu a uitat devotamentul, nascut din iubire sfanta al femeilor mironosite, care l-au urmat peste tot in timpul vietii Lui pe pamant si care nu au pregetat sa-si riste viata stand laga crucea pe care a fost rastignit (in timp ce toti ceilalti, inclusiv apostolii stateau ascunsi).

De aceea, dupa inviere, Domnul Iisus Hristos s-a aratat prima data femeilor mironosite, adica i-a acordat femeii marea cinste si obligatie in acelasi timp, aceea de a pastra vie credinta si iubirea in familie, si de aici in societate.

Daca femeile isi vor asuma acest rol, pe viitor, va avea loc o adevarata “revolutie spirituala” o inviere a spiritului crestin ortodox in Romania.

Deci, dragi femei, mare responsabilitate avem pe umerii nostrii. Ce vom face? Vom raspunde chemarii lui Dumnezeu? Sau nu.

Eu va indemn sa o facem. Pentru binele nostru si al copiilor nostrii. Nu va fi greu, caci “daca Dumnezeu e cu noi, cine va fi impotriva noastra”. Va fi chiar placut, intrucat satisfactiile sufletesti si spirituale vor fi de nedescris.

Cum sa facem acest lucru?

Ei, bine, in primul rand, trebuie sa ne schimbam noi insine, sa urmam invataturile Domnului Iisus Hristos caci, spune El “Eu sunt Calea Adevarul si Viata”. Ce aflam din aceste invataturi? Ca femeia trebuie sa “slujeasca” familiei (dar va rog, nu intelegeti prin a sluji, ca sunteti niste roabe). Atunci cand e iubire in familie, aceasta “slujire” vine de la sine, caci “iubirea toate le suporta, toate le crede”. Cand iubesti, faci totul pentru a-l face fericit pe cel iubit, nu? (binenteles neabatandu-ne de la legile lui Dumnezeu).

Viata noastra, a femeilor, trebuie sa fie o viata de continua sfintire, de traire in Duhul Sfant, si astfel vom sfinti si pe cei de langa noi, sotul, copii, prietenii, etc.

Veti spune ca e greu. Nu este. Si nu este, intrucat Ortodoxia este o stiinta a vindecarii sufletesti. Deci indiferent cat de pacatoase sunteti, biserica ortodoxa are leacuri pentru voi. Trebuie doar sa mergeti la preot si sa cereti ajutorul. Va va spune el ce sa faceti. Sunt multi preoti cu har care fac minuni cu sufletele voastre, astfel incat sa ajungeti la starea de a trai raiul inca de pe pamant. Nu exagerez.

Iar, daca sunteti in rai, deja, puteti avea totul, asa cum in pilda fiului risipitor, tatal ii spune fiului care ramasese cu el si lucrase tot timpul pamantul ca “tot ce e al meu e al tau”. Astfel, voi ca sotii si mamici, din confortul casei voastre, veti putea obtine pentru familiile voastre totul.

Cele mai multe dintre voi, probabil ca veti obiecta asupra faptului de a sta acasa si de avea grija de familie si de copii. Multe veti dori sa va continuati activitatea profesionala. Multe veti spune ca altfel nu veti avea suficiente resurse materiale pentru a vietui.

Egalitatea aceasta intre barbati si femei este gresit inteleasa si gresit pusa in practica.

Barbatul este cel “care cu sudoarea fruntii isi va castiga traiul” este “blestemul” dat de Dumnezeu dupa caderea din rai. Deci el, barbatul, este cel care trebuie sa se zbata sa asigure traiul familiei sale. Femeia trebuie sa aibe grija de familie si sa asigure urmasi. Daca aceasta este oranduiala lasata de Dumnezeu, credeti ca ceva inventat de om impotriva acestei orinduieli va aduce ceva bun? Nu este El intelepciunea desavarsita? Daca El a spus asta , asa e bine pentru noi toti. Altfel, ne va fi rau. Si ne este.

In fata lui Dumnezeu, suntem egali, noi femeile si barbatii, caci ne iubeste si ne rasplateste in mod egal. Nu primesc barbatii o coronita mai mare si noi femeile una mai mica (in cazul in care le meritam desigur).

Faptul ca veti sta acasa sa aveti grija de familie, nu inseamna ca trebuie sa fiti neinstruite, ignorante, ci dimpotriva. Aveti timp inainte de a va casatori de a va incheia scoala, chiar de a face studii superioare. Sunt atatea domenii in care va puteti pregati pentru a fi de folos familiei, sotului. Si in timpul casatoriei puteti continua pregatirea (aveti carti, internet, etc).

Nu va speriati ca sotii vostrii va vor aduce bani insuficienti. Atata vreme cat voi traiti in imparatia lui Dumnezeu “Nu va ingijiti de ce veti manca sau cu ce va veti imbraca” caci stie Dumnezeu de ceea ce aveti nevoie. Trebuie sa constientizati, sa credeti cu tarie in puterea rugaciunii unei persoane care “ lucreaza pamantul zilnic” adica, care se desavarseste spiritual in mod continuu. Rugaciunea unor astfel de persoane este mereu implinita. Deci daca va rugati pentru ca sotul vostru sa aibe succes in afaceri, sau sa aibe o functie mai importanta, sau sa vanda mai mult etc., veti vedea ca se vor intampla adevarate minuni.

Trebuie sa mai stiti un lucru, in cazul in care poate va veti spune ca veti avea o viata plictisitoare, si anume, ca trairea in Duhul Sfant va va aduce bucurii de nedescris, incat veti uita de cele trecatoare, lumesti.

Raspunzand acestei chemari a lui Dumnezeu, aceea de a pastra spiritual viu al credintei si iubirii in familie, veti avea marea satisfactie de a creste generatii de copii bineplacuti lui Dumnezeu, care vor construi o lume bazata pe iubire si pace. Ce poate fi mai inaltator ?

Asa sa ne ajute Dumnezeu.

Emilia Stelian
(o persoana care participa zilnic la "cursurile de sfintire ale lui Dumnezeu")

Despre autor

Emilia  Stelian Emilia Stelian

Colaborator
5 articole postate
Publica din 03 Ianuarie 2011

05 Iulie 2012

Vizualizari: 4018

Voteaza:

Botezul si Cununia - Chemarea femeii 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Florentina-Loredana DalianPostat la 2011-01-13 14:47

    "Eva a gresit din nou”. Greşiti! V-o spun în numele femeilor pe care bărbaţii NU le cer în căsătorie, mulţumindu-se cu "relaţii", precum şi acelor femei ai căror soţi NU doresc copii. Ce-ar trebui să facă Eva? Să ceară mâna bărbatului? Să-l oblige să stea lângă ea pentru copii? De ce consideraţi că a geşit NUMAI Eva? În rest, articolul e bine intenţionat, bine structurat şi bine venit. Chiar dacă tonul e un pic cam (prea) moralizator. Cu preţuire, FLD

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE