Concert caritabil in beneficiul fetitelor orfane de la Manastirea Marcus

Concert caritabil in beneficiul fetitelor orfane de la Manastirea Marcus Mareste imaginea.

In data de 26 aprilie, la ora 18.00, la noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei (Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3), va avea loc un Concert caritabil in beneficiul fetitelor orfane care sunt crescute la Manastirea Marcus din judetul Covasna. In cadrul manastirii a fost infiintata Asociatia de Binefacere "Sfanta Iustina", cu scopul de a creste si ingriji fetite orfane sau abandonate de parintii lor in maternitate. In prezent orfelinatul de la Marcus adaposteste 11 fetite care sunt acum eleve in clasa a treia si care au crescut la manastire de cand au fost luate din maternitate de catre Maica Stareta Serafima Comsa.

Copiii de la Manastirea Marcus

Manastirea Marcus este situata pe o colina, in comuna Dobarlau, la 27 km. nord-est de Brasov, la 20 km. nord-vest de Intorsura Buzaului, la 22 km. de municipiul Sfantu Gheorghe si la 41 km. de statiunea balneoclimaterica Covasna.

Manastirea Marcus

Ctitorie a Maicii Starete Serafima Comsa (constructie inceputa din 1991), manastirea este situata pe un loc sfant, care, de secole, a adapostit, succesiv, asezaminte monahale ridicate si apoi distruse.

In anul 1950, Suzana Comsa a ridicat, de una singura, o manastire intreaga: biserica, cateva chilii si un mic paraclis, care au fost distruse de comunisti in anul 1973.
Parintele ARSENIE BOCA spunea despre acest loc: "mai, voi nu aveti idee ce loc este asta! Asta e un loc sfant. Vor canta ingerii din cer aici, caci e sfintenie mare...! ... Suzana, tu vei face manastire acolo, dar nu va tine mult. Nu voi mai fi eu atuncea si nu vei mai trai nici tu, cand cineva din neamul tau o va ridica iarasi si va dainui." Si a venit randul Maicii Serafima, nepoata Suzanei Comsa, care la nici 23 de ani era stareta peste o poiana goala.

Inceput in 1991, complexul monahal cuprinde: o biserica, altar de vara si chilii. Complexul monahal adaposteste si orfelinatul, asezamantul micilor orfane, numit Asociatia de Binefacere “Sfanta Iustina”.

Copiii de la Manastirea Marcus

Iata ca manastirea a fost reconstruita iar ingerii nu sunt altii decat fetitele crescute si ingrijite de catre maicile de la Marcus. Casa familiala a inceput sa fie construita in anul 2001 de catre Maica Stareta Serafima, care este si presedinta Asociatiei de Binefacere "Sfanta Iustina".

Este prima casa familiala din Romania inaltata pe langa o manastire de maici ortodoxe, care si-a propus sa adaposteasca copii nou-nascuti, in timp ce toate celelalte institurii private de protectie a copilului aflat in dificultate adapostesc copii de varste mai mari.

Centru Social - Manastirea Marcus

In acest fel, se preiau micutele orfane de la frageda varsta a sfantului botez crestinesc si se asigura in continuare conditii optime de crestere si educatie dupa toate principiile psiho-pedagogice, dar si duhovnicesti, intr-un climat moral sanatos, care sa le fereasca de urmarile nefaste ale abandonului familial si ale influentelor tuturor factorilor nocivi ai societatii noastre moderne.

Manastirea Marcus - miruit copii

Maica Stareta Serafima urmareste integrarea treptata a acestor fetite in viata sociala, scolarizarea lor pe diferite forme de invatamant, in functie de dezideratele si aptitudinile personale ale fiecareia, sustinerea lor pana la implinirea sociala si familiala, la maturitate.

Manastirea Marcus

De asemenea, asociatia de binefacere este de acord sa se pastreze legatura cu familia natala, deci copiii pot fi vizitati oricand si pot fi scosi din aceasta institutie privata de ocrotire, daca familia poate la un moment dat oferi conditii decente de viata la domiciliu. Mai multe imagini si informatii despre fetitele de la Marcus puteti afla de pe blogul sugestiv intitulat “Ingerii de la manastire”

http://ingeriidelamanastire.blogspot.ro/

Fetitele de la Marcus vor veni la Bucuresti in data de 26 aprilie si vor sustine un mic program artistic cu ocazia concertului de caritate la care vor participa Cvartetul “Gaudeamus” al Filarmonicii din Brasov si poetul Adrian Munteanu, concertul fiind oferit in beneficiul orfelinatului “Sfanta Iustina”. Va invitam asadar sa fiti in numar cat mai mare alaturi de acesti copii minunati, la concertul de la Biblioteca Nationala a Romaniei in 26 aprilie, la ora 18,00.

Donatii pot fi facute si in contul: RO53 RNCB 0124 0096 8218 0001-BCR sucursala Sf. Gheorghe. Telefon Maica Stareta Serafima: 0740.095.480

Concert caritabil

Fundatia Crestina “Arsenie Boca” a decis la randul ei sa se implice in ajutorarea fetitelor de la Marcus: “Noi am hotarat sa ajutam acesti copii si am inceput sa adunam la sediul nostru donatii in bani pentru Marcus. La sediul nostru se gasesc invitatii pentru concert, la pretul de 25 ron. Mai mult, la sediul nostru puteti aduce ajutoare pentru copiii de la Marcus sub forma de alimente (ulei, faina, zahar, dulciuri, biscuiti, etc) precum si sub forma de produse de menaj (detergent rufe, detergent vase, bureti vase, etc).

Va multumim pentru toate formele in care v-ati propus sa fiti alaturi de "ingerii“ de la Marcus!”

Fundatia Crestina “Arsenie Boca”

Adresa: Strada Barbu Delavrancea nr. 3, etaj 1, apartament 2, interfon 2, sector 1, Bucuresti

Telefon: 021 223.24.96


Ingerii de la Manastirea Marcus

Nu in ultimul rand, Maica Stareta Serafima Comsa si obstea Manastirii Marcus ii invita pe credinciosi sa-si indrepte pasii si pe la acest frumos asezamant monahal din judetul Covasna, sa vada “ingerasii” la ei acasa si sa se bucure de pacea si atmosfera duhovniceasca a acestui loc sfant: “In dorinta noastra de a face partasi oamenii la bucuriile noastre, va invitam sa ne vizitati si sa zaboviti in Casa micutelor noastre - Adapost dat de Dumnezeu, sa simtiti cu inima sentimente si trairi pe care, poate, nu le-ati mai gustat niciodata! Aflandu-va aici printre noi, prezenta dvs. va fi o dovada ca sunteti aliatii nostri, pe nevazutul si cel mai nobil front, acela al binefacerii umane-crestinesti.

In acelasi timp, poposind aici la noi, va veti afla ca intr-un sanatoriu sufletesc, restaurator de liniste, de pace, de incredere, de mangaiere, de bucurie, asa cum au simtit foarte multi oameni care vin mereu la noi.

DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI !

Pe aceeaşi temă

24 Aprilie 2013

Vizualizari: 4663

Voteaza:

Concert caritabil in beneficiul fetitelor orfane de la Manastirea Marcus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE