Supa de usturoi

Supa de usturoi Mareste imaginea.
Supa de usturoi 24 Martie 2014

Timp preparare: 15 minute

Timp de gatit: 30 minute

Durata totala: 45 minute

Portii: 4


Supa de usturoi - dupa ce o vei gusta, nu te vei mai satura de ea. Este foarte sanatoasa, aromata si usor de preparat.

Ingrediente:
  • 6 capatani de usturoi
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 6 cartofi potriviti
  • 6 ramurele de cimbru proaspat
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper.
Instructiuni:

Curatam legumele, le spalam si le taiem marunt. Jumatate din cantitatea de usturoi o punem impreuna cu legumele la fiert in apa cu putin sare. Le fierbem la foc mediu vreme de 20 de minute. Apoi adaugam usturoiul ramas si cateva ramurele de cimbru si mai lasam oala la fiert 5 minute. Pasam ingredientele si adaugam 1 lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Le mai amestecam in blendar 1 minut. Supa de usturoi se serveste cu crutoane. Pentru obtinerea crutoanelor – ungem feliile de paine cu ulei de masline, usturoi pisat si cimbru si le dam la cuptor (180 grade C) pentru 5 minute.

Pe aceeaşi temă

24 Martie 2014

Vizualizari: 65234

Voteaza:

Supa de usturoi 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Max Adam Postat la 2012-12-21 00:02

    Delicios! Merge si cu tarhon in loc de cimbru - tipic ardelenesc (in ardeal se face supa de cartofi cu tarhon si usturoi). Sau si cu tarhon si cimbru, sau rozmarin si cimbru. Chiar este o reteta deosebit de gustoasa!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post