Cursuri de duhovnicie la Manastirea Nicula

A doua serie a Cursurilor de duhovnicie organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului sunt adresate preotilor din judetul Cluj si ea se desfasoara in aceasta saptamana la Manastirea Nicula. Acestea se deruleaza sub forma unor dialoguri intre preoti si duhovnicii monahi si mireni invitati.

La aceasta sesiune participa saisprezece preoti cursanti din protopopiatele din judetul Cluj. IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei se intalneste cu acestia in data de 12 februarie, marti dupa-amiaza.

Aceasta a doua serie a cursurilor are loc dupa ce saptamana trecuta s-a incheiat prima serie, cea pentru preotii din judetul Bistrita-Nasaud.

Consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov, direct implicat in organizarea acestor cursuri de duhovnicie, a facut urmatoarele declaratii despre importanta organizarii lor: „Dupa aceasta prima serie si dupa cea de a doua, putem trage o concluzie foarte pozitiva. Si anume ca ele sunt benefice atat prin faptul ca deschid dialogul asupra unei probleme extrem de importante, cum este cea a rolului duhovnicului in viata credinciosilor si practica spovedaniei, care este una dintre cele mai puternice institutii acel Bisericii, care schimba oameni si constiinte. Pe de alta parte, ea creeaza un dialog la nivelul preotilor care, de cele mai multe ori lipseste pentru preotii de parohie si, cred eu, duce la o imbunatatire atat a misiunii, cat si a constiintei clericale si a implicarii preotilor in parohie si in pastorirea credinciosilor lor”.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Februarie 2013

Vizualizari: 711

Voteaza:

Cursuri de duhovnicie la Manastirea Nicula 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE