Doctoranzii de la Sibiu au dezbatut probleme societatii actuale

Intre activitatile academice ale scolii doctorale de la Facultatea de Teologie “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu se numara si un simpozion semestrial. A doua intalnire din acest an a doctoranzilor cu profesorii de la facultatea sibiana a avut loc joi, 22 noiembrie.



Simpozionul s-a intitulat “Raspunsuri ortodoxe la criza morala a societatii” si s-a bucurat de participarea numeroasa a doctoranzilor, o buna parte dintre acesti pregatind si referate de specialitate, in care tema intalnirii a fost abordata din perspectiva mai multor discipline teologice. Peste 20 de referate au fost sustinute la simpozionul de la Sibiu, ocazie pentru doctoranzi de a-si prezenta stadiul cercetarii academice individuale, de a dezbate problemele actuale din viata Bisericii si de a trasa impreuna cu profesorii indrumatori noi directii pastoral-misionare.

Intalnirea doctoranzilor a debutat cu o slujba de Te Deum oficiata in capela facultatii de doi dintre preotii doctoranzi, in prezenta Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului si a profesorilor indrumatori. La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurentiu i-a binecuvantat pe doctoranzi si profesori, i-a indemnat pe tinerii cercetatori sa aprofundeze lucrurile studiate si sa dea dovada de seriozitate in munca lor. “Doctoranzii aduc cinste facultatii noastre si ii apreciem foarte mult pentru activitatea desfasurata. Scoala doctorala contribuie mult la prestigiul Facultatii de Teologie de la Sibiu si ne indreptam in mod serios atentia asupra acesteia”, a spus IPS Laurentiu.

Periodicul scolii doctorale
Au urmat lucrarile simpozionului, la care au fost sustinute referatele pregatite de doctoranzi. Subiectele abordate au fost discutate intens de cei prezenti, iar profesorii au adus completari la cele expuse si au adus sugestii la modul in care aceste referate pot fi completate sau modificate inainte de a fi publicate.

La aceasta intalnire a fost lansat si primul numar al periodicului scolii doctorale de la Facultatea de Teologie din Sibiu, intitulat Studia Doctoralia Andreiana, lucrare ce aduna referatele doctoranzilor de la simpozionul din semestrul trecut. Periodicul apare la Editura Andreiana a Arhiepiscopiei Sibiului si reflecta activitatea academica a scolii doctorale. “Munca este facuta exclusiv de doctoranzi, iar noi le dam binecuvantarea si ii supraveghem pentru a face o munca de calitate si pentru a se ridica la cerintele pe care le presupune cercetarea stiintifica”, ne-a spus pr. prof. dr. Aurel Pavel, decanul facultatii sibiene.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

23 Noiembrie 2012

Vizualizari: 599

Voteaza:

Doctoranzii de la Sibiu au dezbatut probleme societatii actuale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE