Familia se vede diferit

Familia se vede diferit Mareste imaginea.

Din perspectiva crestina, familia se vede diferit fata de cea lumeasca. Daca in ochii lumii o persoana pare nepotrivita pentru cineva, duhovniceste ea poate fi calea cea mai buna pentru implinire. Nu de putine ori ne aratam mirati fata de cum vietuiesc cei de langa noi. Si ne spunem: nu as putea trai cu o asemenea persoana.

Si ajungem sa ne revoltam atunci cand auzim ca aceste persoane au fost intalnite ca urmare a rugaciunii.

Credem ca lui Dumnezeu chiar nu-i pasa cand unuia ii daruieste un lenes, altuia un rautacios etc. Daca omul s-a rugat, ne-am fi asteptat ca Dumnezeu sa scoata spre insotire vesnica ceea ce in ochii nostri pare a fi cel mai bun om. In realitate El daruieste ceea ce ii este potrivit celuilalt: unuia sa creasca in lucrare, altuia sa sporeasca in rabdare etc. Si paradoxal, in momentul in care omul dobandeste ceea ce ii lipsea, il schimba si pe cel de langa el.

Faptul ca intalnim o anumita persoana si nu alta spre unire, tine de voia lui Dumnezeu. Dar felul in care reactionam noi la intalnirea respectiva tine de noi. Dupa ce am intalnit-o trebuie sa ne intrebam de ce a randuit Dumnezeu sa ne intalnim? Ce roade putem avea din aceasta relatie? Nu trebuie sa renuntam la relatie pe motiv ca nu ne potrivim. Daca ne-am rugat si ne incredem in Dumnezeu, atunci trebuie sa depunem tot efortul in a avea parte de o unire reusita. Sa nu uitam ca sotul sau sotia este cel mai apropiat aproape. Iar daca nu-l putem iubi pe acesta asa cum este, ne inselam amarnic ca suntem in stare sa-i iubim pe ceilalti semeni.

Daca am privi pur omeneste, am putea spune ca nimeni nu se potriveste cu nimeni. Eu cel de azi pot foarte bine sa nu mai port chipul de ieri, chipul care a atras iubirea. Si daca de pe o zi pe alta nu ma mai potrivesc cu mine, nu e oare o adevarata inselare sa spun ca ma potrivesc cu cineva care este cu totul diferit de mine?

Nepotrivire este doar in ochii nostri. Iar aceasta este data de faptul ca nu-L vedem prezent si pe Dumnezeu in viata celor doi. Omeneste multe sunt imposibile, dar luate dumnezeieste toate sunt cu putinta.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

05 Februarie 2015

Vizualizari: 4467

Voteaza:

Familia se vede diferit 5.00 / 5 din 1 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • costel popescu Postat la 2015-02-05 08:24

    "Tinerii în ziua de astăzi sunt speriaţi de tot ce presupune angajament, angajare într-o relaţie cu cineva. Rata divorţurilor crescută atât de mult îi sperie foarte tare. Căsătoria a devenit, ca şi concept, în mintea tinerilor, ca o cuşcă. Cine vrea să intre într-o cuşcă? Văzând în familia lor că mama s-a sacrificat, că tata nu ştiu ce eforturi a făcut etc., ei nu vor să treacă prin aceleaşi chinuri, pentru că îndepărtându-se de valorile reale, (credinţa, dreptatea, adevărul) oamenii aleargă după fericire, vor să fie numai ei fericiţi, şi atunci când aleg un partener de călătorie cu care mai şi coabitează, împart acelaşi pat, dar în rest nimic altceva, normal că îl consinderă doar un accesoriu. Acum nu se mai intră într-o relaţie cu cineva ca să întemeieze o familie, ci pentru că îl atrage celălalt în mod erotic. Deci nu se îndrăgostesc, şi când nu le mai plac, rup foarte uşor relaţia, pentru că „divorţul“ nu durează mai mult de o lună, găsesc pe altcineva“. Nicoleta Vascan

  • Andrei PanaitPostat la 2015-02-05 05:44

    Doamne, nu ştiu ca să cer de la Tine. Tu singur ştii ce-mi trebuie. Tu mă iubeşti mai mult decât mă pot iubi eu. Dă-mi să-mi văd nevoile mele care sunt ascunse de mine. Nu îndrăznesc a cere nici cruce, nici mângâiere, numai să stau în faţa Ta, Inima mea îţi este deschisă. Pun toată nădejdea mea spre Tine. Tu vezi nevoile mele pe care eu nu le ştiu, vezi şi fă cu mine după mila Ta. Zdrobeşte-mă şi mă vindecă. Loveşte-mă şi mă vindecă. Mă cuceresc şi tac înaintea voii Tale celei sfinte prin judecăţile Tale cele nepătrunse de mine. Mă duc pe mine spre jertfă Ţie. N-am dorinţă afară de a împlini voia Ta. Învaţă-mă să mă rog, Însuşi Te roagă întru mine. Amin. Antonie, Mitropolit de Suroj

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE