Femeile care 'au noroc' in dragoste

Femeile care 'au noroc' in dragoste Mareste imaginea.

Bazându-mă pe experienţa mea medicală şi de viaţă, am încercat să definesc calităţile ce o ajută pe femeie să construiască relaţii intime temeinice şi de nădejde. Cu alte cuvinte, femeia „norocoasă" în dragoste se caracterizează prin aproximativ următoarele particularităţi:

1. Se acceptă pe sine integral, chiar dacă năzuieşte să schimbe ceva în ea însăşi. La baza atitudinii ei faţă de sine se află dragostea şi respectul, ea se îngrijeşte de ele şi le susţine. O astfel de femeie se preţuieşte pe ea însăşi şi nu caută o relaţie ca să-şi susţină respectul de sine.

2. Ii acceptă pe ceilalţi aşa cum sunt, fără a încerca să-i schimbe şi să-i adapteze la propriile cerinţe.

3. Nu renunţă la propria atitudine faţă de orice aspect al vieţii, inclusiv cel sexual; nu-şi refulează nici emoţiile „negative", nici pe cele „pozitive".

4. Se îngrijeşte de dezvoltarea fiecăreia dintre laturile sale: a personalităţii sale, a credinţei sale şi a năzuinţelor sale spirituale, a intereselor şi realizărilor sale intelectuale, a aspectului său exterior.

5. Preţuirea ei de sine este destul de înaltă, aşa încât dobândeşte satisfacţie de pe urma companiei bărbaţilor, care pentru ea sunt buni aşa cum sunt. N-are nevoie să fie necesară cuiva pentru a simţi că este o persoană demnă.

6. Işi permite să fie deschisă şi încrezătoare cu anumiţi oameni. O astfel de femeie nu se teme că oamenii o vor cunoaşte prea profund, dar nici nu permite să fie exploatată de oameni care nu sunt interesaţi de bunăstarea ei.

7. Reflectează la relaţiile cu oamenii în următorul mod: „Cât de bune simt pentru mine relaţiile acestea? Ajută la creşterea mea? Imi permit să fiu omul care pot să fiu?"

8. Dacă relaţia îi aduce doar neplăceri şi îi distruge personalitatea, ea e capabilă să spună: „N-are decât să plece" fără a cădea totodată în deznădejde. Ea are cercul său de prieteni care o sprijină, are interese profunde în viaţă, care îi şi permit să depăşească criza.

9. Ştie să se apere, să îşi apere sănătatea şi bunăstarea. Nu o atrag lupta încordată în relaţii, dramatismul, haosul.

10. Ştie că o relaţie temeinică, ce se dezvoltă pozitiv, sănătoasă, se stabileşte între parteneri cu valori, interese şi scopuri asemănătoare. In ea fiecare dintre parteneri este capabil să atingă intimitatea. O astfel de femeie ştie, de asemenea, că este demnă de tot ce e mai bun din tot ce îi poate oferi viaţa.

Aşadar, principalul este să nu te cerţi cu tine însăţi, să te accepţi pe tine însăţi, să te îmbunătăţeşti pe tine însăţi (nu pe alţii!), şi atunci veţi putea să construiţi o relaţie cu adevărat intimă.

Valentina Moskalenko

CUM SĂ FII FERICITĂ ÎN DRAGOSTE ŞI CĂSĂTORIE, EDITURA SOPHIA

Cumpara cartea "CUM SĂ FII FERICITĂ ÎN DRAGOSTE ŞI CĂSĂTORIE"

 

Pe aceeaşi temă

06 Martie 2018

Vizualizari: 1536

Voteaza:

Femeile care 'au noroc' in dragoste 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

dragostea nunta casatoria

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE