Refugiatul

Refugiatul Mareste imaginea.

Refugiati din Iad

Asa sunt crestinii care se spovedesc. Scapa de infernul chinuitorilor si, parca, nu le vine sa creada ca nu mai sufera. Anxietatea devenise "prietena" lor. Acum le vine greu sa se debaraseze de ea. Pentru ca in inima se da un razboi teribil. Dar Hristos va triumfa si a si triumfat deja. Ne refugiem in Adaposturi. Ne hranim cu merinde ale vesniciei. Nu mai stam pierduti in jocuri vinovate, ci ajunam si participam "in familie" (familia sfintilor) la liturghia de seara din acest post. Ne schimbam prioritatile, pentru ca vrem sa impartim vesnicia cu Dumnezeu. Nu stam blocati in infernul patimilor.

Ne refugiem in Adapostul harului

Pe capela unui spital scrie "spre adapost", dar cu siguranta "spre" e de prisos acolo. Sageata nu e pusa corect. Acolo e refugiul, acolo e adapostul, acolo se da harul gratuit. Acolo se scapa de iadul interior. Fugim din calea gloantelor inamicului. Nu ne expunem fara rost. Ne refugiem, fratilor, nu ramanem in cluburile surogatelor. Daca preamincinosul vrea sa ne cioparteasca, ne refugiem in fata icoanei Maicii Sfinte. Aici scapam de tulburare. Nevroza egoismului e vindecabila, vointa sa fie. Sfintii sunt aliatii care ne elibereaza din lagar. Ei sunt galeria care ne incurajeaza in stadionul virtutilor. Sfantul Spiridon al Trimitundei nu ne va lasa sa murim de foame, niciodata! Dar cand am zis ultima data acatistul lui?

Refugiati, postim de nevoie, pentru ca dusmanul a secat fantanile si a pustiit cetatile. Dar va sosi vremea sa postim si din convingere, ca o pregatire pentru Ospatul Mirelui Hristos.

Fericiti sunt cei ce au reusit sa scape din Infern!

Domnul i-a miluit pe ei si ne va binecuvanta si pe noi, fiii Sai prea iubiti! Durerea noastra ramane cand vedem ca cei dragi nu vor sa se refugieze. Doamne, mantuieste pe toti cei dragi noua, asa cum salvezi vrajmasii! Vrem sa scapam de infern. Dar nu singuri. Nu fara fratii si surorile de-o credinta sau nu cu noi. Nu cerem amnistie generala (apocatastaza e o erezie), ci doar venirea in sine a noastra si a celor de langa noi. Da-ne pacea inimii, ca mii sa se mantuiasca in jurul nostru prin puterea Ta!

Biserica harului este tabara unde luam viata de la capat

Aici gasim totul. De ce sa mai cautam altceva la eretici? In tabara lui Hristos avem locuri sigure pentru mantuire, aici este Arca celor ce se mantuiesc. Aici dobandim fericirea, pentru ca aici descoperim sensul iertarii in Domnul. La granita fiind, sa luam decizia: in ce tabara vrem sa ramanem? Nu putem fi indecisi. Pe Taborul acesta desfatandu-ne, ne regrupam pentru a face fata noilor atacuri. Cu noi este Dumnezeu, intelegeti mincinosilor o data, ca de frica voastra nu ne vom teme! Nu deturnam Adevarul, nu ne occidentalizam cu lozinci de tipul Enjoy yourself! Enjoy yourself! Sa nu fie! Liturghia este un pom inflorit in Edenul inimii noastre. Fa, Doamne, rugaciunea noastra sa fie ca o paine proaspata! In tabara harului, Hristos ne paste si absolut nimic nu ne va lipsi.

Unde e aceasta tabara?

Raiul este acolo unde-i dragoste. In casa bunicilor mei era o stergura veche cu inscriptia: "Unde-i pace si iubire, e noroc si fericire". As elimina termenul molohian "noroc". Cautati aceasta tabara, nu va dati indisponibili. Cercetati-va duhovnicul, el va va ghida spre tabara vesniciei. Ce reprezinta psihoterapetul duhovnicesc care Il cunoaste pe Domnul?

Serpasul care ne scoate din labirintul infernului

Sa nu facem nimic fara ascultare, fara binecuvantare, fara randuiala. Foarte usor putem recadea. Duhovnicul iscusit, batranul harismatic ne dovedeste ca toate cele de sus pot fi traite aici, jos. Sunt un refugiat bucuros ca am scapat de povara. Inca sunt pe carare, nu am atins tinta. Dar ghidul ma va tine de mana si voi scapa de infern. Nu pentru meritele noastre, ci pentru roadele Crucii. Sunt un refugiat increzator in puterea Domnului slavei. Multumesc, Doamne, ca m-ai eliberat din infernul viclean-mincinosului! Refugiat din calea bombelor, sunt la adapost in templul Psaltirii!

Marius Matei

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

28 Martie 2012

Vizualizari: 2528

Voteaza:

Refugiatul 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Todiras AlexandruPostat la 2012-03-02 18:35

    Superb articol. De asemenea ma regasesc!

  • Laura GramadaPostat la 2012-03-01 22:45

    Superb!!! M-am regasit in acest articol! Multumesc!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE