
Iulia
Timp preparare: 15 minute
Timp de gatit: 27 minute
Durata totala: 42 minute
Portii: 4
Supa de rosii cu busuioc si melcisori - Nimic mai potrivit pentru zilele de post. Supa de rosii este usoara si hranitoare si se poate consuma atat rece, cat si fierbinte.
- 750 g de rosi
- 1 buc. Morcov
- 1 buc. radacina patrunjel
- 2 buc. ardei grasi
- 1 lingurita de boia
- 150 g de melcisori
- 2 linguri de ulei de masline
- 140 g de pasta de tomate
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 1 l de zeama de legume
- 5 g de busuioc sfaramat
- piper negru macinat
- sare
- 1 varf de cutit de oregano macinat
- zahar
- frunze de busuioc pentru ornament
Punem rosiile in apa fiarta, vreme de 2 minute. Indepartam cojile, iar pulpele le introducem in mixer. Curatam si taiem marunt ceapa si usturoiul si le calim in ulei de masline. Adaugam boia si rosiile pasate, apoi fierbem compozitia 10 minute. Morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, le dam pe razatoarea de zarzavat si le fierbem. Cand s-au fiert, se strecoara, pastrand numai zeama de zarzavat Turnam zeama de legume si adaugam busuiocul, oregano, zaharul, piperul, pasta de tomate si sare dupa gust. Le fierbem vreme de 15 minute la foc mic. Apoi mixam compozitia. Separat, fierbem melcisorii in apa sarata. Dupa ce s-au fiert, ii clatim cu apa rece si ii punem in supa. Supa o servim cu frunze proaspete de busuioc.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.