Lexicon al Bunei Cuviinte T

T

"Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi folosesc. Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate zidesc." (I Cor. 10,23)

"Tu ai urat invatatura si ai lepadat cuvintele Mele inapoia ta. De vedeai furul, alergai cu el si cu cel desfranat partea ta puneai. Gura ta a inmultit rautate si limba ta a impletit viclesug. Sezand, impotriva fratelui tau cleveteai si impotriva fiului maicii tale puneai piatra de poticnire." (Ps. 49, 18-21)

"Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; dimpotriva, fa-te credinciosilor pilda in cuvant, in purtare, in iubire, in duh, in credinta, in curatie". (I Tim. 4, 12).

"Fugi de poftele tineretii urmareste dreptatea, credinta, iubirea, pacea cu cei ce din inima curata il cheama pe Domnul". (2 Tim. 2, 22).

"Eu ti-am vorbit despre caderea ta, dar tu ai zis: "N-am sa ascult!". Aceasta ti-a fost calea inca din tineretea ta: n-ai ascultat de glasul Meu". (Ier. 22, 21)

"Dumnezeule, Tu din tineretile mele mi-ai dat invatatura, si eu de-acum voi vesti minunile Tale. Pan' la batranete si pan’ la cinstirea anilor, Dumnezeule, nu ma parasi". (Ps. 70,18)

"De ce, Doamne, lepezi Tu sufletul meu si-ti intorci fata de la mine? Sarac sunt eu si-n suferinte din tineretile mele, inaltat am fost, dar si umilit si mahnit". (Ps. 87,15-16)