Lexicon al Bunei Cuviinte P

P

"Prietenul iubeste in orice vreme, iar in nenorocire el e ca un frate." (Pilde 17, 17)

"Privegheati si va rugati, ca sa nu intrati in ispita! Caci duhul este osarduitor, dar trupul neputincios". (Matei 26, 41)

"Pui de vipere, cum puteti sa graiti cele bune odata ce sunteti rai? Caci din prisosul inimii graieste gura. Omul cel bun din comoara lui cea buna scoate afara cele bune, pe cand omul cel rau din comoara lui cea rea scoate afara cele rele. Va spun ca pentru orice cuvant desert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii. Caci din cuvintele tale vei fi gasit drept, si din cuvintele tale vei fi osandit." (Matei 12, 34-37)

"Pune, Doamne, straja gurii mele si usa de ingradire imprejurul buzelor mele. Sa nu abati inima mea spre cuvinte de viclesug, ca sa-mi dezvinovatesc pacatele mele; iar cu oamenii cei care fac faradelege, nu ma voi insoti cu alesii lor. Certa-ma-va dreptul cu mila si ma va mustra, iar untdelemnul pacatosilor sa nu unga capul meu; ca inca si rugaciunea mea este impotriva vrerilor lor." (Ps. 140, 3-5)

"Purtati-va cu cinste intre neamuri, ca in ceea ce ei acum va barfesc ca pe niste facatori de rele, privind ei mai de aproape faptele voastre cele bune, sa preamareasca pe Dumnezeu in ziua cand ii va cerceta!" (I Petru 2, 12)