Lexicon al Bunei Cuviinte S

S

"Sa nu iei numele Domnului, Dumnezeului tau in desert, ca nu va lasa Domnul nepedepsit pe cel ce i-a numele Lui" (Exod 20,7)

"Sa nu necinstesti pe om la batranetile lui, caci poate si noi vom imbatrani!" (Isus Sirah 8, 6)

"Sa stiti, iubitii mei frati: Orice om sa fie grabnic la ascultare, zabavnic sa vorbeasca, zabavnic la manie, caci mania omului nu lucreaza dreptatea lui Dumnezeu. Pentru aceea, lepadand toata spurcaciunea si prisosinta rautatii, primiti cu blandete cuvantul sadit in voi, care poate sa mantuiasca sufletele voastre. Dar faceti-va implinitori ai cuvantului, nu numai ascultatori ai lui, amagindu-va pe voi insiva. Caci daca cineva este ascultator al cuvantului, iar nu si implinitor, el seamana cu omul care priveste in oglinda fata firii sale: s-a privit pe sine si s-a dus si indata a uitat ce fel era. Cine s-a uitat insa de aproape in legea cea desavarsita a libertatii si a staruit in ea, facandu-se nu ascultator care uita, ci implinitor al lucrului, acela fericit va fi in lucrarea sa!" (Iisus 1, 19-25)

"Sa va purtati cuviincios fata de cei din jur!" (I Tes. 4,12)

"Sileste-te sa te arati incercat inaintea lui Dumnezeu, lucrator cu fata curata, drept invatand cuvantul adevarului. Iar de desartele vorbiri lumesti fereste-te, caci ele vor spori nelegiuirea tot mai mult. Cuvantul lor va roade ca o cangrena." (II Tim. 2, 15-17)

"Sunt prieteni aducatori de nenorocire; dar este si cate un prieten mai apropiat decat un frate." (Pilde 18, 24)