Tort de post cu ciocolata

Tort de post cu ciocolata Mareste imaginea.
Tort de post cu ciocolata 14 Martie 2016


Portii: 8


Chiar daca suntem in post, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de dulciuri. Iata o reteta speciala pentru aceasta perioada, care poate fi preparata usor si care in mod sigur va aduce bucurie tuturor.

Ingrediente:
  • Blat - 420 gr faina
  • 200 gr indulcitor Green Sugar
  • 40 gr cacao neagra
  • 2 lingurite
  • bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 150 ml ulei vegetal
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 480 ml apa calda (sau cafea) Crema - 400 ml lapte de cocos
  • 30 gr indulcitor Green Sugar
  • 280 gr ciocolata neagra (de post)
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita cacao pudra Glazura - 70 gr ciocolata neagra tocata 2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetal
  • dar nu de masline)
Instructiuni:

Blat Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18 cm diametru.

Daca tavile sunt mai mari, la aceasta cantitate nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua, si mai multa crema la mijloc. Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestcati bine. Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti pana trece testul scobitorii, in jur de 30 - 35 minute, insa cel mai sigur e sa verificati cu o scobitoare. Nu vreti un blat necopt, dar nici nu vreti sa-l coaceti prea mult pentru ca se usuca. Cand blatul e copt, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, nivelati si taiati fiecare blat in jumatate. Crema de ciocolata si cocos Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si cu grija scurgeti tot lichidul. Atentie! Conservele cu eumulsificatori, in special guar gum, s-ar putea sa nu se separe si sa nu se bata cum trebuie! Ce va ramane in conserva este grasimea laptelui de cocos, partea ce mai bogata si ceea ce veti folosi pentru aceasta crema. Puneti acest amestec intr-un vas, apoi adaugati ciocolata si Green Sugar. Puneti vasul pe baie de aburi si topiti ingredientele impreuna. Luati vasul de pe baie de aburi si dati la rece pentru 3 - 4 ore. Cu un mixer electric, mixati pana amestecul devine pufos, aerat. Daca vi se pare ca nu e suficient de teapan, mai adaugati 1 - 2 lingurite de cacao. Umpleti tortul cu aceasta crema, insa pastrati suficienta crema pentru a-l acoperi in strat subtire. Odata tortul umplut si acoperit cu crema, dati la rece. Glazura de ciocolata Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugati uleiul si amestecati sa se omogenizeze. Lasati amestecul sa ajunga la temperatura camerei si turnati peste tort, lasand glazura sa se scurga pe margini. Serviti tortul de la rece, decorat dupa dorinta. Reteta: www.pastry-workshop.ro

.

14 Martie 2016

Vizualizari: 9012

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post