Casatoria trebuie sa se faca ori bine, ori deloc

Casatoria trebuie sa se faca ori bine, ori deloc Mareste imaginea.

Sunt tineri care refuza sa se mai casatoreasca in Biserica, motivand ca le este de ajuns sa se iubeasca pentru a fi fericiti. Din pacate, pierd din vedere ca oricat de mare ar fi dragostea unuia fata de celalalt, fara dragostea lui Dumnezeu, iubirea lor ramane finita. Dar ca iubirea lui Dumnezeu sa devina iubirea lor, e nevoie de Taina Casatoriei.

Sa nu se inteleaga ca este de ajuns oficierea Tainei Casatoriei pentru ca cei doi tineri sa aiba parte de o viata fericita. Dumnezeu nu lucreaza magic. Din acest motiv, e absolut necesar ca cei doi sa se iubeasca.

Atat de mare este lucrarea lui Dumnezeu in Taina Nuntii, incat cei doi devin un singur trup. De aceea nu exista grad de rudenie intre sot si sotie, pentru ca ei sunt una.

Din nefericire, sunt tineri care nu mai vad in celalalt decat satisfacerea propriilor placeri. Iar in momentul in care cel de langa el nu mai poate fi redus la stadiul de instrument pentru satisfacerea patimilor, alearga sa aiba relatii trupesti cu alte persoane. Aceasta alergare il face sa moara sufleteste, sa faca din el un mormant, iar pe celalalt sa nu mai poata trai, caci nu exista viata in mormant.

Binecuvantarea lui Dumnezeu data prin Taina Casatoriei face ca cei doi tineri sa nu se plictiseasca niciodata unul de celalalt. Asa cum Tatal nu se plictiseste de Fiul si invers, la fel se intampla si cu cei doi casatoriti in Biserica. Devin prin lucrarea lui Dumnezeu neincetat o noutate unul pentru altul.

E bine ca omul sa nu ramana la propriile sale puteri. Sa ne aducem aminte ca Petru, desi pescar, se trudeste toata noaptea sa prinda pesti si nu reuseste. Insa, la indemnul lui Hristos arunca mreaja in mare si prinde o multime de pesti.

Casatoria trebuie sa se faca ori bine, ori deloc, dupa cum spun Parintii. Bine in sensul ca trebuie savarsita in Biserica, pentru ca lipsita de binecuvantarea lui Dumnezeu este pacat.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

11 Septembrie 2014

Vizualizari: 14561

Voteaza:

Casatoria trebuie sa se faca ori bine, ori deloc 5.00 / 5 din 6 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • Vasa NastaPostat la 2014-09-12 18:20

    Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu binecuvanteaza viata de familie a celor ce cred, nadajduiesc si iti cer ajutorul Tau cel Sfant ! Amin.

  • AN StefanescuPostat la 2014-09-12 09:26

    Ma bucura acest articol, pentru ca imi confirma ceea ce cred si eu. Pentru Gabi - daca partenerul nu vrea, iar tu iti doresti acest lucru (Taina cununiei) - pare ca nu va potriviti intr-un aspect esential. Roaga-te pentru el, pentru voi... Doamne ajuta!

  • Andrei PanaitPostat la 2014-09-11 10:10

    "Bărbatule, iubeşte-ţi femeia, precum Hristos Şi-a iubit Biserica (şi Şi-a dat viaţa pe Cruce pentru ea). Voieşti ca femeia să te asculte aşa cum Biserica Îl ascultă pe Hristos? Îngrijeşte-te şi tu de dânsa după cum şi Hristos S-a îngrijit de Biserică. Chiar dacă ar trebui să-ţi dai sufletul pentru dânsa, chiar de ai suferi orice, totuşi nimic nu ai făcut în comparaţie cu ceea ce a făcut Hristos pentru Biserică". (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE