Cu cat iubesti mai mult, cu atat esti iubit mai mult


Cu cat iubesti mai mult, cu atat esti iubit mai mult

Sufletul meu dumnezeiesc si sfant, doresc sa fii bine. Harul lui Hristos sa te lumineze, sa te curateasca, sa te faca precum pe Sfanta Magdalena, a carei mana o avem aici la manastirea Simono-Petras. Este calda ca si cand ar fi vie si raspandeste mireasma de negrait. Atat har i-a dat Hristos.

Mult m-am bucurat, copilul meu, pentru faptul ca ceri atat de mult sa te mantuiesti. De aceea sunt sigur ca Mirele sufletului tau nemuritor iti va darui din belsug harul Sau.

Pe Preasfanta si dulcea Sa Maica sa o ai aparatoare si sa te rogi neincetat la aceasta. Sa strangi in brate icoana ei ca si cand ar fi vie, sa o uzi cu lacrimile tale precum Mironosita picioarele lui Iisus, si vei primi mangaiere simtita ca si cand ar fi alaturi de tine.

Maica Domnului ajunge peste tot unde este chemata. Celui care striga la ea dupa ajutor ii daruieste cu imbelsugare harul sau. Este mijlocitoare pentru toti, deoarece s-a invrednicit sa nasca pe Domnul, sa devina Maica a lui Dumnezeu. Il tine in bratele sale si Il roaga neincetat pentru oameni.

Noi, cei pacatosi, pentru ca nu avem indrazneala sa alergam direct la Dumnezeu, strigam pe Maica Domnului. Aceasta ne naste din nou, ea mijloceste si vine degraba in intampinarea necazurilor noastre.

Este acoperitoare si ajutatoare; mai cinstita decat toti ingerii, decat Heruvimii si Serafimii fara asemanare mai marita; cea care este dupa Sfanta Treime a doua. Este atat de buna, atat de dulce, incat ai dori sa o imbratisezi in fiecare clipa. Primesti de la ea atat de mult har ! Cu cat iubesti mai mult, cu atat esti iubit mai mult.

Cat despre pachet, nu te necaji. Pe mine ma intereseaza sufletul tau. Sa pun, cu cuvantul meu, vreo pietricica la zidirea casutei tale in ceruri, unde toate sunt nemuritoare si vesnice. Toate cele de aici, fie ca sunt fie ca nu sunt, nu inseamna pierdere pentru sufletul nostru.

Ai grija sa scrii clar spovedania. De cand erai mica.

Scrie totul foarte clar. Sa nu te grabesti deloc. Trimite-o insa repede, ca nu cumva sa mor intre timp. Sa-ti fac eu binele pentru a putea spune in fata lui Hristos : " Iata, eu si pruncii pe care mi i-a dat Dumnezeu ". Nu mai cheltui pentru noi. Ceea ce ai facut pana acum este bun facut. Hristos le primeste pe toate ca pe mirul de mare pret. Chiar daca ajung, chiar daca nu ajung in mainile noastre, tu iti vei lua plata; s-a scris deja in ceruri.

Nu te plange de nimic. Din clipa aceasta te-am scris alaturi de fiii mei. Ma rog pentru tine de la prima ta scrisoare si in fiecare zi te pomenim la Dumnezeiasca Liturghie. Indrazneste, ca sa nu mori cu moartea sufletului, ci sa traiesti in pocainta in veci.

Sa-mi trimiti repede scrisoarea si daca imi ceri scrie-mi iarasi o alta scrisoare. Sa ai rugaciunea totdeauna in gura : " Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma ! " Acesta este singurul Mantuitur si nadajduim ca ne va mantui. Rabdare numai. Poarta-ti crucea ta zilnica si striga cat poti de des : " Iisuse al meu, unde esti ? Vino, grabeste-Te, scapa-ma ca ma pierd ! " si Acela va striga : " Nu te nelinisti, copilul meu, aici sunt, mereu alaturi de tine; ai rabdare numai, si va veni timpul cand te voi lua cu Mine, ca sa te bucuri in veci ".

Nu mai trimiteti pachete, pentru ca aici se cer impozite prea mari. Aveti grija de sufletul vostru; de acesta sa va ingrijiti ca sa se mantuiasca, pentru ca este nemuritor.

Carti Ortodoxe

Cuprins