Nu-ti cere multe Hristos, Cel bogat in milostiviri


Nu-ti cere multe Hristos, Cel bogat in milostiviri

Scrisoarea ta cuminte m-a miscat pana la lacrimi. Smerenia ta m-a miscat in cele mai dinlauntru ale mele si m-a facut sa te iubesc mult, precum Domnul pe femeia cu scurgere de sange, si sa-ti spun acelasi cuvant : " indrazneste, fiica, credinta ta te-a mantuit : mergi in pace, de acum sa nu te mai intristezi. " Raiul se va deschide si ti se va arata imparatul veacurilor in ziua aceea. si te vei bucura si vei tresalta precum cerbul de multa si netarmurita dragoste.

Nu te intrista de saracie. A rasarit pentru toti Imparatia lui Hristos. Nu te tangui de pacate din moment ce Fiul lui Dumnezeu a venit pe pamant, a patimit ca om pentru noi si ne ridica la ceruri prin pocaita curata. Ajunge sa spui cu inima fierbinte : " am pacatuit " , si deindata harul iti va deschide cerurile. Nu-ti cere multe Hristos, Cel bogat in milostiviri. Numai sa spui cu multa credinta, marturisindu-te precum profetul : " Am pacatuit Domnului " . si vei auzi indata : " Domnul a si trecut cu vederea pacatul ". O, cat de bun este Dumnezeu, cat de bun ! Cat suntem de fericiti noi muritorii ca avem un astfel de Parinte preabun !

Indrazneste, dar, binecuvantatul meu fiu. Scrie-mi cu indrazneala chinurile tale si eu iti voi raspunde cu multa dragoste ce imi va da Domnul. Multumim mult pentru vesmintele pe care le-ai trimis cu multa osteneala si cheltuiala. Cand le vor primi, voi pune pe parinti sa-ti scrie. Sunt placuti si buni parintii, pentru ca au rugaciunea neincetata.

Ingrijeste-te si tu sa spui rugaciunea si va veni inlauntrul tau Hristos - harul, pacea, iubirea, lumina. Acum deja ai pus inceput bun; sileste-te sa nu-l parasesti. Cand vezi ca oboseste mintea sa inteleaga, atunci spune-o continuu cu gura si iarasi va fi preluata de minte.

La inceput este nevoie de multa osteneala, dar dupa trecerea anilor va striga singura inlauntrul tau rugaciunea. Aceasta curateste continuu pe om de toate patimile sale.

Am ultat sa-ti scriu ca ti-am trimis zilele acestea un pachetel. Am gasit, dupa sufletelul tau bun, o cruce; ti-o trimit ca binecuvantare, cum ai cerut. Ma rog sa te binecuvanteze Cel ce este binecuvantat si slavit in veci.

Carti Ortodoxe

Cuprins