Si fara sa te ostenesti prea mult ajungi la masuri mari


Si fara sa te ostenesti prea mult ajungi la masuri mari

Mult m-am bucurat, copilul meu, pentru sanatatea ta si pentru toate lucrurile bune pe care le faci fratilor tai crestini.

Este adevarat lucru ca atat cat omul alearga sa ajute pe ceilalti, tot atat prisoseste harul lui Hristos in el, pentru ca iubirea este porunca a lui Dumnezeu, prima si cea mai mare : "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din tot sufletul tau si din toata inima ta." Iar cea de a doua asemenea ei : " si pe aproapele tau ca pe tine insuti." In aceste doua porunci se cuprind legea si proorocii. "

Cat de mult inseteaza cineva pentru mantuirea fratelui sau, atat de mult este coplesit sufletul sau de iubirea lui Dumnezeu. Si fara sa te ostenesti prea mult ajungi la masuri mari. Iubirea te face partas la toate. Vei intelege ca iubirea te face partas tuturor bunatatilor si ca foarte repede duce la nepatimire pe cel care se ingrijeste sa o lucreze. Cu adevarat, bine a spus ucenicul cel iubit al Domnului : "Dumnezeu este iubire; cel care ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el."

Vezi, iubitui meu fiu, ca Domnul este mereu cu tine cand pazesti poruncile Lui si Ingerul cel binemirositor numara pasii tai si toate faptele tale.

Citeste cu evlavie Vechiul Testament si vei culege de acolo dumnezeiescul nectar de credinta si iubire; Dumnezeu a vorbit acelora fata catre fata si Ingerii Domnului i-au indrumat.

Dumnezeu este peste tot; nu este loc unde sa nu fie Dumnezeu. Cu cat tu esti mai atent fata de Dumnezeu, cu atat mai mult va fi Acela atent cu tine.

Tu striga : "Dumnezeul meu, unde esti ? " Acesta iti va raspunde : " Iata-Ma, fiul Meu, langa tine sunt mereu" si inlauntru si afara, si sus si jos, oriunde mergi si oriunde esti, toate striga " Dumnezeu ". In El traim si ne miscam. Respiram Dumnezeu, mancam Dumnezeu, ne acoperim cu Dumnezeu.

Toate aduc slava si binecuvanteaza pe Dumnezeu. Zidirea intreaga striga. Toate cele vazute si nevazute vorbesc minunandu-se si aduc slava Creatorului.

Toata suflarea sa laude pe Domnul !

Sa ai totdeauna in buzunarul tau Sfanta Evanghelie si, ori de cate ori gasesti prilejul, citeste un mic fragment. Te va lumina Domnul si te va conduce la implinirea poruncilor Lui. Iti va suplini lipsa de dragoste si te va face sa-i urmezi.

Striga continuu pe Maicuta Domnului, citeste Acatistul Maicii Domnului si te va apara de orice rau.

Cumpara carti si imparte-le la fratii tai crestini ca sa se foloseasca sufleteste.

Sa ai totdeauna o iconita a Maicii Domnului cu tine, sa i te inchini oriunde te opresti putin sau cand te odihnesti. Cat de mult ai iubi-o, cu mult mai mult te iubeste. ori de cate ori vei striga dupa ajutor vei simti ajutorul si mangaierea ei.

Aceasta totdeauna si neincetat mijloceste pentru toti cei care o striga cu caldura.

Carti Ortodoxe

Cuprins