Ganduri de pelerin


Ganduri de pelerin

- De dorit ar fi ca romanii sa aiba dorul Tarii Sfinte, unde S-a nascut, a patimit, S-a jertfit si a inviat Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitorul lumii.

- De dorit ar fi ca dreptmaritorii nostri crestini sa cunoasca istoria, cultura si spiritualitatea Tarii Sfinte.

- De dorit ar fi ca pravoslavnicii romani sa aiba calitatea si diploma de hagii.

- De dorit ar fi sa se ajunga mai usor in Tara Sfanta.

- De dorit ar fi sa mearga in Tara Sfanta numai pelerinii vrednici, iar ceilalti sa se smereasca.

- De dorit ar fi ca cei ce calatoresc in Tara Sfanta sa mearga numai cu scopul inchinarii, si nu pentru alte interese.

- De dorit ar fi ca toti pelerinii nostri sa porneasca spre Locurile Sfinte numai dupa ce s-au pregatit temeinic sufleteste si au primit binecuvantarea duhovnicului.

- De dorit ar fi ca modul si conditiile de primire, cazare, masa si indrumare a pelerinilor in Tara Sfanta sa fie cat mai corespunzatoare.

- De dorit ar fi ca inchinatorii sa nu plateasca taxe pentru cazare.

- De dorit este ca superiorul Asezamintelor romanesti din Tara Sfanta sa fie intru totul competent si cu viata spirituala desavarsita.

- De dorit ar fi sa avem si noi manastiri pentru calugari si calugarite in Tara Sfanta.

- De dorit ar fi ca intreaga comunitate monahala actuala din Tara Sfanta sa fie unitara, bine indrumata si supravegheata.

- De dorit ar fi ca pelerinajele in Tara Sfanta sa fie organizate de ghizi teologi sau duhovnici.

- De dorit ar fi sa nu existe manifestari xenofobe in Tara Sfanta.

- De dorit ar fi sa nu se auda in Tara Sfanta zanganit de arme, explozii si atentate, care produc spaima, durere, lacrimi si sange.

- De dorit ar fi ca monahii romani din Tara Sfanta sa fie bine povatuiti duhovniceste.

- De dorit ar fi ca monahii si monahiile ce voiesc sa traiasca la Locurile Sfinte sa constientizeze in mod realist si cu discernamant Ispitele, provocarile specifice din Israel.

- De dorit ar fi ca Tara Sfanta sa nu se confrunte cu fanatismul si intoleranta religioasa.

- De dorit ar fi ca viata in locasurile ortodoxe ale Tarii Sfinte sa se desfasoare cu evlavie, cuviosie si sfintenie.

- De dorit ar fi ca romanii sa evite casatoriile mixte cu evreii si arabii, pentru a fi crutati de neplaceri de ordin etnic si religios.

- De dorit ar fi ca intre romanii din Tara Sfanta (laici si monahi) sa existe o adevarata comuniune, dragoste nefatarnica si traire duhovniceasca.

- De dorit ar fi ca locasurile ortodoxe din Tara Sfanta sa fie in mai buna randuiala, mai bine intretinute si cu un autentic duh crestin.

- De dorit ar fi ca toti pelerinii romani sa se intoarca mai indreptati si mai evlaviosi din Tara Sfanta.

- De dorit ar fi ca toata Ortodoxia sa fie reprezentata ia Locurile Sfinte, prin prezenta fratilor care astazi lipsesc: sarbi, bulgari, georgieni, ciprioti, ucrainieni, macedoneni.

- De dorit ar fi ca toti romanii sa cinsteasca implinirea a doua milenii de crestinism, prin programe si manifestari de inalta simtire si traire duhovniceasca.

- De dorit ar fi ca periodic, reprezentantii Patriarhiei Romane din Tara Sfanta sa fie verificati de catre organele abilitate pe linie financiar-contabila pentru a fi indepartata orice banuiala rea si spre a nu se cadea in frauda si in patima arghirofiliei.

Ignatie Monahul

Carti Ortodoxe

Cuprins