Metocul Baile Felix , inca nefinalizat, se afla sub ascultarea directa a Centrului Eparhial din Oradea. Metocul Baile Felix cuprinde o biserica de lemn din secolul al XVIII-lea, adusa in anul 1993 din judetul Salaj. De asemenea, metocul detine o colectie de icoane vechi.
Schitul Barajul Lesu, inchinat Sfintilor Imparati Constantin si Elena, a fost infiintat la dorinta credinciosilor din zona, in anul 1999. Schitul Lesu tine de Manastirea Stana de Vale.
Manastirea Buna Vestire din Oradea a fost infiintata in 1998 de catre episcopul Ioan Mihaltan. Alaturi de locasul de cult au fost ridicate alte corpuri de cladiri necesare desfasurarii vietii monahale. Asezamantul mai are un altar de vara, cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel si Sfantul Nicolae, ce are la subsol un paraclis cu hramul Sfantul Mare Mucenic Mina.
Biserica cu Luna a fost construita in anii 1784-1790, in stil baroc, cu elemente neoclasice. I se spune astfel, deoarece in turnul-clopotnita, sub ceas se afla o sfera vopsita jumatate negru, jumatate auriu, care rotindu-se, arata fazele lunii. In biserica este reprezentat portretul lui Horea, chiar deasupra crucii de la tampla. Biserica cu Luna a fost catedrala episcopala pana in urma cu cativa ani.
Lucrarile la noua catedrala a Episcopiei Ortodoxe Oradea, au inceput in timpul Preasfintitului loan Mihaltan (1992-2006). Catedrala Episcopala Oradea este construita in stil neobizantin.
Schitul Huta a fost infiintat in anul 1998, sub ocrotirea Manastirii Stana de Vale. Astazi, el se afla in purtarea de grija a Manastirii Izbuc. Biserica din Schitul Huta a fost zidita in anul 1927, ea fiind restaurata in anul 1973 de episcopul Vasile Coman.
Manastirea Izbuc este cea mai veche manastire din zona. Aici se afla si un izvor cu apa curata si binecuvantata, mult cautat de pelerini, pentru tamaduire. Manastirea Izbuc a fost infiintata in anul 1928, fiind inchinata cu hramul Izvorul Tamaduirii.
Schitul Poiana Florilor a fost infiintat in castelul de la Poiana Florilor (secolul al XVIII-lea), in anul 1997. Schitul apartine Manastirii Sfanta Cruce, din Oradea.Biserica de lemn este adusa din judetul Alba.
Manastirea Sfintei Cruci a luat fiinta in anul 1992, fiind amplasata la aproximativ doi kilometri distanta de orasul Oradea, intr-un loc unde inainte de aceasta data nu exista nici o asezare. In locul sterp specific zonei, se inalta azi, din credinta, pentru credinciosi, o adevarata comoara a Transilvaniei - un adevarat complex monahal.
Schitul Sfantul Ioan Botezatorul din Oradea a fost infiintat in anul 1994. Acesta se afla in purtarea de grija a Centrului Eparhial din Oradea. Calugarii din schit apartin Catedralei Episcopale din Oradea. Langa bisericuta se afla gospodaria Episcopiei, cu gradini si anexe.
Schitul Valea lui Mihai a fost infiintat in anul 2009, biserica fiind ctitorita de catre o femeie credincioasa din zona, pe o bucata de pamant donata de ea. Schitul se afla in ascultare fata de Manastirea Izbuc.
Manastirea Voievozi este o veche vatra monahala, ale carei inceputuri se regasesc pe la inceputul secolului al Xll-lea. Aceasta biserica a tinut de Manastirea Peri, aflata astazi in Ucraina. Astazi, manastirea pastreaza o biserica de lemn, una de zid, cat si corpul de chilii si anexe.
Experienta vietii cu HristosMărturisesc că nu m-am gândit să public o carte de teologie, cu atât mai puțin un volumde predici, cu toate că mi-aș fi dorit mult să o pot face. Întrebată fiind dacă am supărat-o cu ceva, buna mea mamă, Rozalia Flueraș, spunea că nu am supărat-o decât cu62.00 Lei
Slujind lui Dumnezeu si semenilorLibertatea cea mai adâncă este de a te lăsa mereu răpit în Hristos, pentru a petrece cu El în veșnicie. Numai în Biserică, ascultând și împlinind poruncile lui Dumnezeu și învățătura evanghelică, credinciosul se poate împărtăși de roadele jertfei lui Hris49.00 Lei
Acatistier al Sfintilor Isihasti si MarturisitoriPreaslăvirea lui Dumnezeu și cinstirea Sfinților este o punte luminoasă între cele vremelnice și cele veșnice. Oferim rugătorilor creștini acest Acatistier, nădăjduind că ne va fi tuturor spre folos duhovnicesc, în străduința de a ne alipi de tot binele 34.00 Lei
Minunatele fapte si invataturi„Câştigaţi virtuţile opuse păcatelor. Tristeţea este călăul care ucide energia de care avem nevoie ca să primim în inimă pe Duhul Sfânt. Cel trist pierde rugăciunea şi este incapabil de nevoinţele duhovniceşti. În niciun caz şi indiferent de situaţie să 27.00 Lei
Sfaturi pentru familia crestinaRugăciunea Stareților de la OptinaDoamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi aduce ziua de astăzi.Doamne, dă-mi să mă încredințez deplin voii tale celei sfinte.În fiecare clipă din ziua aceasta povățuiește-mă și ajută-mă în toate.Cele ce 29.00 Lei
Rugaciunea inimii„Rugăciunea nu este o tehnică elaborată, nu este o formulă. Rugăciunea inimii este starea celui ce se află înaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu este atotprezent, însă eu nu sunt întotdeauna prezent înaintea Lui. Am nevoie de o tradiție vie, de un Părinte34.00 Lei
Dialoguri la hotarul de tainaCartea aceasta de dialoguri cu Părintele Valerian, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României de astăzi, este de o frumusețe rară prin arta cuvântului și adâncimea spiritului. Ea răspunde întrebărilor omului contemporan mai însetat de mântuire decât 38.00 Lei
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea DomnuluiPărintele Ieromonah Valerian Pâslaru, Starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filimon, unul dintre cei mai apreciați duhovnici contemporani, în cartea de față, în convorbirile sale cu teologul și scriitorul Florin Caragiu, ne vorbește despre renaștere și 32.00 Lei
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sensDe atât avem nevoie pentru a trăi cu mai multă credință și a face bine celor de lângă noi. Într-o lume care pare să uite cât de prețioasă este viața, această carte este un mesager al speranței: împreună, putem să transformăm un grăunte de iubire într-un55.00 Lei
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru.
De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate.
Va puteti administra preferintele in .
Nu ai acceptat Termeni si Conditii
Pentru a continua utilizarea serviciilor oferite de site-ul CrestinOrtodox.ro, avem nevoie de acordul dumneavoastra la modificarile aduse la Termeni si Conditii.