Harta Manastirilor

Sibiu

Vezi Sibiu pe harta »
B
  • Schitul Bazna Schitul Bazna

    Schitul Bazna a luat fiinta in anul 1996. Schitul Bazna se afla in curs de organizare. Mentionam ca in perioada 1948 - 1949, Mitropolitul Nicolae Balan a ridicat aici un camin de odihna si tratament destinat preotilor, care a functionat ca atare pana in 1991.

C
  • Manastirea Cartisoara Manastirea Cartisoara

    Manastirea Cartisoara a luat fiinta in anul 1991, cu binecuvantarea IPS Antonie Plamadeala, pe locul unui vechi schit atestat in jurul anului 1400. Vechiul lacas de cult de la Cartisoara a fost distrus de generalul Bukow in 1761. Biserica manstirii Cartisoara s-a construit intre anii 2000 si 2003. In manastirea Cartisoara exista un atelier de icoane si unul de broderie bisericeasca.

F
  • Schitul Foltea Schitul Foltea

    Schitul Foltea este situat la 5 km vest de satul Saliste si se ajunge la el urcand prin padure, pe un drum carosabil. Ultima atestare documentara a schitului Foltea, inainte de a fi distrus de generalul Bucow, este 1740. La Fantana Foitii, denumire sub care mai este cunoscut schitul, a poposit in 1744 calugarul Visarion Sarai, "Apostolul Ortodoxiei", dupa cum consemneaza placa de marmura a bisericii.

M
  • Catedrala Mitropolitana Sibiu Catedrala Mitropolitana Sibiu

    Catedrala mitropolitana din Sibiu - Idea construirii unei catedrale in Sibiu apartine mitropolitului Andrei Saguna. El a fost cel care a instituit colecta pentru edificarea catedralei, in urma aprobrii data in anul 1857, de Imparatul Francisc Iosif I care a si donat 1000 de galbeni, fiind astfel primul ctitor. Arhitectii au fost losif Kommer si Virgil Nagy, iar lucrarile au fost supravegheate de inginerul orasului, losif Schussing.

N
  • Manastirea Nocrich, Hartibaci Manastirea Nocrich, Hartibaci

    Manastirea Nocrich, Hartibaci a luat fiinta in anul 1990, pe locul unui asezamant monahal distrus de generalul Bukow. In anul 2004 s-a inceput constructia unei biserici de caramida la Manastirea Nocrich.

O
  • Schitul Orlat Schitul Orlat

    Schitul Orlat a luat fiinta dupa 1989. Schitul Orlat este prezent la marginea satului Orlat.

  • Manastirea Orlat Manastirea Orlat

    Manastirea Orlat se afla in apropiere de Sibiu, la 5 km. de Sacel. Maica Dionisia este stareta Manastirii Orlat , maica Paisia egumena, iar Prea Cuviosul Sofian este duhovnicul Sfintei Manastiri Orlat. Face parte din categoria manastirilor infiintate dupa 1989, piatra de temelie fiind sfintita in 1993.

P
  • Schitul Paltinis Schitul Paltinis

    Schitul Paltinis este situat la intrarea in statiunea Paltinis. Biserica Schitului Paltinis are hramul Schimbarea la Fata. Schitul Paltinis a fost infiintat in 1925 de catre Mitropolitul Nicolae Balan. Constructia bisericii si a casei cu semineu a fost finalizata in 1927, iar in anul 1928 a fost sfintit, in prezenta principelui regent Nicolae si a cinci ministri.

  • Schitul Pelisor Schitul Pelisor

    Schitul Pelisor a luat fiinta in anul 2005 cu binecuvantarea IPS Dr. Laurentiu Streza. In cadrul Schitului Pelisor s-a ridicat o biserica de lemn si cateva chilii.

R
  • Schitul Rasinari Schitul Rasinari

    Schitul Rasinari a luat fiinta in anul 2002. In 2005 s-a sfintit piatra de temelie a bisericii cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor. Lacasul de cult al Schitului Rasinari a fost sfintit in anul 2008.

S
  • Schitul Sadinca Schitul Sadinca

    Schitul Sadinca a fost infiintat in anul 2006. Sfintirea Schitului Sadinca s-a facut in anul 2007. Biserica schitului Sadinca are planul de tip sala, fara abside laterale, cu pridvor inchis.

  • Schitul Sibiel Schitul Sibiel

    Schitul Sibiel se afla pe locul uneia dintre cele mai vechi vetre manastiresti din Arhiepiscopia Sibiului. Manastirea existenta pe acest loc a fost distrusa spre sfarsitul secolului al XVIII-lea. In 1925 se ridica un locas de cult pe locul vechii biserici din lemn, sfintit in 1949, dar, in urma Decretului de stat 410/1959, manastirea e transformata in adapost forestier.Schitul Sibiel este reinfiintat in 1991, din initiativa Mitropolitului Serafim Joanta.

T
  • Manastirea Turnu Rosu Manastirea Turnu Rosu

    Manastirea Turnu Rosu - Nu se cunoaste exact data construirii manastirii vechi, daramata la sfarsitul secolului XVIII (in 1761) de generalul Bucow, din dorinta Mariei Tereza de a impiedica patrunderea credintei ortodoxe de dincolo de Carpati in Transilvania, dar in ruinele acesteia s-a gasit o caramida avand inscris anul 1601 si o scandura de stejar de pe acoperis avand scobita inscriptia 1661. O mica biserica a fost ridicata din nou pe aceste locuri in 1850. Alaturi de biserica veche (renovata in 1985) s-a construit, dupa 1990, un paraclis din lemn. Manastirea Turnu Rosu

V
  • Schitul Vestem Schitul Vestem

    Schitul Vestem a luat fiinta in anul 2007. Schitul Vestem are un paraclis in plan treflat. Uremeaza a fi construit ansamblu grandios, cu catedrala si academia monahala. Alaturi de biserica schitului se afla Valea Plangerii, locul unde a avut loc batalia de la 1599 a lui Mihai Viteazul.