Harta Manastirilor

Botosani

Vezi Botosani pe harta »
A
 • Manastirea Agafton Manastirea Agafton

  Manastirea Agafton este situata in satul Agafton din comuna Curtesti (judetul Botosani). Numele manastirii provine de la intemeietorul ei, ieroschimonahul Agafton, care a ridicat aici, in jurul anului 1729, o biserica de lemn. In prima jumatate a secolului al XlX-lea asezamantul va deveni manastire de calugarite.

B
 • Manastirea Bals Manastirea Bals

  Manastirea Bals a fost ridicata de boierul Grigore Bals in 1776, dar in acelasi an i s-a dat foc, fiind la granita dintre mosii, ceea ce a creat conflicte. Biserica actuala a fost construita de Lascar Sturdza si Evghenia Ursachi in 1819, dar in 1870 a fost inchisa de boierul Mavrocordat. A fost redeschisa in 1945 si a ramas asa pana in 1959, cand a fost inchisa de comunisti. In anul eliberarii de comunism

C
 • Manastirea Cosula Manastirea Cosula

  Manastirea Cosula este o manastire de calugari din judetul Botosani. Este situata la o distanta de 20 kilometri sud-est de orasul Botosani. Manastirea Cosula a fost construita in anul 1535 de catre marele vistiernic Mateias, sfetnicul domnitorului Petru Rares, pe malul stang al raului Miletin. Ea a fost realizata in stilul arhitecturii feudale moldovenesti. In secolele XVII-XVIII, asezamantul reprezenta

 • Manastirea Cozancea Manastirea Cozancea

  Manastirea Cozancea este locul unde si-au inceput nevointele monahale atat Parintele Paisie Olaru, cat si Parintele Cleopa Ilie. In anul 1656, trei pustnici vor ridica o micuta biserica de lemn. In anul 1684, Constantin Bals va ridica si el o bisericuta de lemn.

G
 • Manastirea Gorovei Manastirea Gorovei

  Manastirea Gorovei este zidita pe o mosie a Manastirii Dragomirna. Calugarii au gasit aici o icoana a Sfantului Ioan Botezatorul, motiv pentru care au si ridicat o biserica de lemn, in perioada anilor1740-1742. A doua biserica a Manastirii Gorovei este din zid si dateaza

 • Manastirea Guranda Manastirea Guranda

  Manastirea Guranda a fost intemeiata in anul 1945, de catre maica Teodora Volosincu. Biserica este inchinata eroilor neamului romanesc, cazuti pe frontul de lupta, ea fiind zidita cu ajutorul unei colecte publice. In anul 1960, manastirea este parasita, abia in anul 1989, maicile putand sa revina la rugaciunea si munca lor de zi cu zi.

O
 • Schitul Oneaga Schitul Oneaga

  Schitul Oneaga a fost infiintat in anul 1780, de clucerul Neculai Cristescu. Locul pe care a fost zidit schitul se numea inca din vechime Dealul Manastirii, datorita probabil unei mai vechi manastiri, de mult pierduta. In anul 1863, biserica este demontata si reasamblata in satul Vanatori, judetul Botosani.

S
 • Schitul Sfantul Ioan de la Neamt Schitul Sfantul Ioan de la Neamt

  Schitul Sfantul Ioan de la Neamt a fost infiintat in anul 1992, la initiativa credinciosilor din zona. Schitul Sfantul Ioan apartine Manastirii Govorei.

 • Manastirea Sfantul Nicolae Domnesc - Popauti Manastirea Sfantul Nicolae Domnesc - Popauti

  Biserica Sfantul Nicolae Domnesc din Popauti a fost ctitorita de Sfantul Stefan cel Mare, in anul 1496, ca biserica de mir pentru locuitorii din zona. In anul 1751, pe seama ei s-a infiintat o manastire de calugari, construindu-se si un zid de incinta din piatra.

 • Manastirea Sihastria Voronei Manastirea Sihastria Voronei

  Sfantul Cuvios Onufrie de la Sihastria Voronei a sihastrit 25 de ani in padurile Voronei, fiind staret al Manastirii Vorona intre anii 1777-1779. Sfantul a fost canonizat de Biserica Ortodoxa Romana in anul 2005, mormantul si sfintele sale moaste aflandu-se la Manastirea Sihastria Voronei.

 • Manastirea Stiubieni Manastirea Stiubieni

  Manastirea Stiubieni a inceput a fi zidita in anul 1996, cu bnecuvantarea Mitropolitului al Moldovei si Bucovinei, Daniel Ciobotea, ctitori fiind PS Varlaam Ploiesteanu si familia Mihai si Ana Damii. In anul 2000 s-a sfintit locul pe care urmeaza sa se ridice biserica mare, cu hramul Sfanta Treime.

V
 • Manastirea Vorona Manastirea Vorona

  Vorona este un colt de lume unde monahismul are vechi radacini. Primul schit mentionat de documente apare in secolul al XVI-lea. Intre anii 1793-1803 paharnicul lordache Panaite ctitoreste o biserica de zid, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Z
 • Manastirea Zosin Manastirea Zosin

  Manastirea Zosin este o manastire ortodoxa localizata in satul Baluseni, judetul Botosani. Pe drumul national ce leaga orasul Botosani de municipiul Iasi, in dreptul localitatii mai sus amintite, sub directa indrumare a Parintelui staret Teodosie, se afla in constrctie noua Manastire Zosin.