Harta Manastirilor

Galati

Vezi Galati pe harta »
A
 • Manastirea Adam Manastirea Adam

  Manastirea Adam a fost una dintre cele mai prospere vetre monahale din Moldova de pana la secularizarea averilor manastiresti (1863). Desfiintata in 1959, de catre regimul comunist, Manastirea Adam va fi reinfiintata in 1991 ca manastire de calugari. In 2001 redevine manastire de maici. In ultimii ani au avut loc ample lucrari de restaurare si consolidare a bisericii vechi.

B
 • Manastirea Buciumeni Manastirea Buciumeni

  Manastirea buciumeni dateaza din prima jumatate a secolului al XV-lea. Manastirea Buciumeni este considerata una dintre cele mai vechi vetre monahale din judetul Galati. Dupa unii cercetatori, pe la 1430, la Buciumeni ar fi existat un schit de calugarite, bisericuta de lemn a schitului avand hramul Sfantul Nicolae. Odata cu legea secularizarii averilor manastiresti, din anul 1863, manastirea va fi desfiintata. Incepand cu 1990 manastirea afost reinfiintata.

C
 • Manastirea Carlomanesti Manastirea Carlomanesti

  Manastirii Carlomanesti este pentru prima data atestata documentar la datat la 5 aprilie 1445 . Spre sfarsitul secolului al XVII-lea, Manastirea Carlomanesti avea aproape 400 de monahi. In 1809 este mentionata ca metoc al Episcopiei Romanului. In 1957, Manastirea Carlomanesti va fi parasita. A fost reinfiintata, la initiativa IPS Casian al Dunarii de Jos, in anul 1997. Asezamantul cuprinde un paraclis, sfintit in 2004, cu hramul Sfintii Martiri Brancoveni, si un corp de chilii.

N
 • Manastirea Nasterea Maicii Domnului, Cudalbi Manastirea Nasterea Maicii Domnului, Cudalbi

  Manastirea Cudalbi este ctitoria Eugeniei Pana Gologanu. Biserica a fost sfintita in anul 1938. Manastirea Cudalbi in 1959 este inchisa definitiv, calugaritele fiind alungate, iar chiliile demolate. Biserica manastirii va ajunge, in putina vreme, o ruina. Dupa 1990 va fi construita o noua biserica, 3 corpuri de chilii si o clopotnita. Manastirea Cudalbi are un atelier de vesminte preotesti.

S
 • Manastirea Sfantul Vasile cel Mare, Galati Manastirea Sfantul Vasile cel Mare, Galati

  Manastirea Sfantul Vasile cel Mare din Galati functioneaza in cadrul asezamantului Sfantul Vasile cel Mare, care mai cuprinde: o asociatie filantropica, cabinetele medicale Sf. Cosma si Damian, centrul social Speranta.

 • Manastirea Sfintii Arhangheli, Galati Manastirea Sfintii Arhangheli, Galati

  Manastirea Sf. Arhangheli a fost ctitorita in anul 1763. Actuala biserica a manastirii Sfintii Arhangheli este ctitoria negustorului galatean Gheorghi Sisman, fiind inaltata intre 1802 si 1805. Manastirea Sfintii Arhangheli a fost Incendiata

V
 • Manastirea Vladimiresti Manastirea Vladimiresti

  Manastirea Vladimiresti este situata la 4 km de comuna Tudor Vladimirescu, intre Galati si Tecuci. A fost ctitorita in anul 1938, de stavrofora Veronica Gurau (+ 2005), pe terenul primit ca zestre din partea parintilor sai. Biserica mare, inaltata intre 1941 si 1943, este in forma de cruce, in stil moldovenesc

Z
 • Schitul Zimbru Schitul Zimbru

  Schitul Zimbru se afla in administrarea Manastirii Adam. La Schitul Zimbru s-a turnat doar fundatia unei biserici cu hramul Cuviosul Rafael.