Manastirea Cebza este un asezamant monahal din secolul al XVIII lea, reactivat la initiativa IPS Nicolae Corneanu, in anul 1996. Biserica de lemn a Manastirii Cebza se afla in cimitirul satului si este declarat monument istoric.
Manatirea Fardea a fost infiintata in anul 2001, cu binecuvantarea IPS Nicolae, mitropolitul Banatului. Chiliile manastirii Fardea au fost finalizate in 2004, la un an de la sfintirea noii biserici. In Manastirea Fardea sunt pe timp de vara tabere crestine pentru elevi si studenti.
Manastirea Izvorul Miron a fost infiintata in anul 1912 la initiativa lui Miron Cristea. Manastirea Izvorul Miron a fost sfintita in anul 1931. A fost restaurata in 1980, iar in anul 1995 a fost ridicat Paraclisul cu hramul Izvorul Tamaduirii.
Manastirea Luncanii de Sus a fost infiintata in anul 2001, cu binecuvantarea IPS Nicolae al Banatului. In cadrul manastirii Luncanii de Sus exista o biserica de lemn si si doua corpuri de cladiri.
Catedrala Mitropolitana din Timisoara este cel mai mare lacas de cult si are hramul Sfintii Trei Ierarhi. Piatra de temelie a Catedralei Mitropolitane din Timisoara a fost sfintita de episcopul Andrei Magieru al Aradului in anul 1936. Sfintirea catedralei a fost facuta in 1946. In Catedrala Mitropolitana din Timisoara sunt prezente moastele Mitropolitului losif cel Nou, aduse de la Manastirea Partos, in 1956.
Manastirea Partos reprezinta o veche vatra monahala, a carei existenta este atestata documentar in 1571. Manastirea Partos a fost desfiintata in 1778. In 2008 s-a hotarat reinfiintarea ei ca manastire de calugari. La Manastirea Partos a trecut la cele vesnice Mitropolitul losif al Timisoarei, ale carui sfinte moaste se gasesc in prezent la Catedrala Mitropolitana din Timisoara.
Manastirea Pietroasa Mare a fost ctitorita de monahia Mihaela si nepotul acesteia, Constantin Dradean, care au cumparat un teren proprietate personala la marginea satului. In anul 1995 Consiliul Eparhial aproba infiintarea manastirii Pietroasa Mare cu destinatie pentru calugari.
Manastirea Saraca a fost pentru prima prima atestata documentar in anul 1270. Manastirea Saraca a servit drept biserica parohiala in Semlacu Mic intre anii 1948-1987. In 1988 a redevenit manastire, ulterior construindu-se biserica noua si corpul de chilii.
Manastirea Timiseni a fost ctitorita in 1944. Manastirea Timiseni cuprinde doua biserice: ce veche ridicata intre 1968 si 1972, si cea noua, mai incapatoare, a carei constructie a inceput in 2002. Asezamantul monahal mai cuprinde: un corp de chilii, un arhondaric precum si un nou corp administrativ.
Sfaturi in vremuri de prigoanaCa să suportăm mai ușor suferințele trebuie să avem credință puternică, dragoste fierbinte către Dumnezeu, să nu ne lipim de cele pământești și să ne predăm cu totul voii lui Dumnezeu. Dacă vrei să scapi de tristețe, nu-ți lipi inima de nimic și de nimeni32.00 Lei
Sfantul Serafim din Sarov - stalp de foc de la pamant la cerMinunat a făcut Domnul pe cel cuvios al Său, învrednicindu‑l să se numere printre serafimi, căci atât cu numele, cât și cu viața, Sfântul Serafim a slujit Sfintei Treimi, învățându‑ne, ca prieten al lui Dumnezeu și prooroc, meșteșugul tainic al 15.00 Lei
Dumnezeul meu. Despre incredere, dragoste si viata duhovniceascavolumul 2 Sunt foarte mulți oameni care trăiesc fără Dumnezeu. Au fost oameni muncitori, familiști, cumsecade, au dus o viață liniștită și bună. Atât. Nimic mai mult. Aceasta-i limita mai sus de care omul nu poate să urce prin propriile puteri. Domnul ne27.00 Lei
Prin fereastra temniteiAceastă carte este o culegere de scrisori compuse de Sfântul Nicolae pe când era închis în lagărul german de la Dachau. Titlul pare să sublinieze faptul trist al întemniţării episcopului ortodox. Dar cum ar putea fi întemniţat un om liber ajuns, printr-o 35.00 Lei
Da-mi, fiule, inima taCum supraviețuieşte sufletul coliziunii între rațiune și credință?Prezenta carte doreşte să aprofundeze această întrebare. Rătăcit în hățişurile unei păduri de lângă o mănăstire, în căutarea fiului său, Mihai își dă seama că nu va evada decât dacă găsește35.00 Lei
Cuvioasa Teodora de la Sihla, Sfanta CarpatilorCu siguranță, ați învățat la geografie, copii, despre Munții Carpați. Poate că i‑ați și străbătut cu pasul, în drumeții cu familia, cu școala sau cu prietenii. Câți știați, însă, că Munții Carpați au și o sfântă a lor, o sfântă de înălțimea duhovnicească 25.00 Lei
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru.
De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate.
Va puteti administra preferintele in .
Nu ai acceptat Termeni si Conditii
Pentru a continua utilizarea serviciilor oferite de site-ul CrestinOrtodox.ro, avem nevoie de acordul dumneavoastra la modificarile aduse la Termeni si Conditii.