Harta Manastirilor

Timis

Vezi Timis pe harta »
C
  • Manastirea Cebza Manastirea Cebza

    Manastirea Cebza este un asezamant monahal din secolul al XVIII lea, reactivat la initiativa IPS Nicolae Corneanu, in anul 1996. Biserica de lemn a Manastirii Cebza se afla in cimitirul satului si este declarat monument istoric.

D
  • Manastirea Dobresti Manastirea Dobresti

    Manastirea Dobresti este ctitoria PF Daniel. Sfintirea locului Manastirii Dobresti s-a facut in anul 2005.

F
  • Manastirea Fardea Manastirea Fardea

    Manatirea Fardea a fost infiintata in anul 2001, cu binecuvantarea IPS Nicolae, mitropolitul Banatului. Chiliile manastirii Fardea au fost finalizate in 2004, la un an de la sfintirea noii biserici. In Manastirea Fardea sunt pe timp de vara tabere crestine pentru elevi si studenti.

I
  • Manastirea Izvorul Miron Manastirea Izvorul Miron

    Manastirea Izvorul Miron a fost infiintata in anul 1912 la initiativa lui Miron Cristea. Manastirea Izvorul Miron a fost sfintita in anul 1931. A fost restaurata in 1980, iar in anul 1995 a fost ridicat Paraclisul cu hramul Izvorul Tamaduirii.

L
  • Manastirea Luncanii de Sus Manastirea Luncanii de Sus

    Manastirea Luncanii de Sus a fost infiintata in anul 2001, cu binecuvantarea IPS Nicolae al Banatului. In cadrul manastirii Luncanii de Sus exista o biserica de lemn si si doua corpuri de cladiri.

M
  • Catedrala Mitropolitana Timisoara Catedrala Mitropolitana Timisoara

    Catedrala Mitropolitana din Timisoara este cel mai mare lacas de cult si are hramul Sfintii Trei Ierarhi. Piatra de temelie a Catedralei Mitropolitane din Timisoara a fost sfintita de episcopul Andrei Magieru al Aradului in anul 1936. Sfintirea catedralei a fost facuta in 1946. In Catedrala Mitropolitana din Timisoara sunt prezente moastele Mitropolitului losif cel Nou, aduse de la Manastirea Partos, in 1956.

  • Manastirea Morisena - Cenad Manastirea Morisena - Cenad

    Manastirea Morisena a fost infiintata in anul 2003. Asezamantul monahal cuprinde biserica, un corp de chilii si paraclisul de vara.

P
  • Manastirea Partos Manastirea Partos

    Manastirea Partos reprezinta o veche vatra monahala, a carei existenta este atestata documentar in 1571. Manastirea Partos a fost desfiintata in 1778. In 2008 s-a hotarat reinfiintarea ei ca manastire de calugari. La Manastirea Partos a trecut la cele vesnice Mitropolitul losif al Timisoarei, ale carui sfinte moaste se gasesc in prezent la Catedrala Mitropolitana din Timisoara.

  • Manastirea Pietroasa Mare Manastirea Pietroasa Mare

    Manastirea Pietroasa Mare a fost ctitorita de monahia Mihaela si nepotul acesteia, Constantin Dradean, care au cumparat un teren proprietate personala la marginea satului. In anul 1995 Consiliul Eparhial aproba infiintarea manastirii Pietroasa Mare cu destinatie pentru calugari.

S
  • Manastirea Saraca Manastirea Saraca

    Manastirea Saraca a fost pentru prima prima atestata documentar in anul 1270. Manastirea Saraca a servit drept biserica parohiala in Semlacu Mic intre anii 1948-1987. In 1988 a redevenit manastire, ulterior construindu-se biserica noua si corpul de chilii.

T
  • Manastirea Timiseni Manastirea Timiseni

    Manastirea Timiseni a fost ctitorita in 1944. Manastirea Timiseni cuprinde doua biserice: ce veche ridicata intre 1968 si 1972, si cea noua, mai incapatoare, a carei constructie a inceput in 2002. Asezamantul monahal mai cuprinde: un corp de chilii, un arhondaric precum si un nou corp administrativ.