Harta Manastirilor

Arad

Vezi Arad pe harta »
A
 • Schitul Almas Schitul Almas

  Schitul Almas a fost infiintat la sfarsitul anului 1999. Ansamblul cuprinde un paraclis, cu hramul Buna Vestire, si chilii. In Schitul Almas, ca si in Muntele Athos, accesul femeilor este interzis.

 • Manastirea Arad - Gai Manastirea Arad - Gai

  Manastirea Arad - Gai a fost ridicata intre anii 1760-1762 de episcopul Sinesie Jivanovici, servind ca resedinta episcopala de vara. In 1988 a fost adusa in incinta Manastirii Gai o bisericuta de lemn din secolul al XVIII-lea, iar in anii urmatori a fost ridicat paraclisul de vara si un corp de chilii. Atat biserica veche de piatra cat si ce de lemn sunt monumente istorice. Dupa anul 2000 s-a inceput constructia unei noi biserici care se afla in curs de finalizare.

B
 • Schitul Bodrogu Vechi Schitul Bodrogu Vechi

  Schitul Bodrogu Vechi, infiintat in 2000, este situat pe locul unui fost canton forestier. Ansamblul monahal este compus din biserica, un paraclis si un corp de chilii. Schitul Bodrogu Vechi apartine de Manastirea Hodos-Bodrog.

F
 • Manastirea Feredu Manastirea Feredu

  Manastirea Feredeu este mentionata pentru intaia oara in documente in 1761, in timpul persecutiei generalului Bukow. In 1931 s-a pus piatra de temelie a unui paraclis cu hramul Sfantul Gheorghe, pe locul manastirii distruse. In 1959 schitul este inchis si este reactivat in 1987, la initiativa PS Timotei Seviciu. In acelasi an este instalat actualul staret, care, gasind paraclisul in ruina si cladirea aferenta distrusa, demareaza o serie de lucrari de reconstructie.

H
 • Manastirea Hodos Bodrog Manastirea Hodos Bodrog

  Manastirea Hodos-Bodrog este considerata asezamantul cu cea mai veche viata monahala neintrerupta din tara noastra. Traditia vorbeste despre descoperirea aici a unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, fapt pentru care s-a construit o biserica, in care s-a pastrat vreme indelungata nepretuitul odor. Prima atestare documentara a Manastirii Hodos Bodrog este din 1177.

R
 • Schitul Rosia Schitul Rosia

  Schitul Rosia a luat fiinta dupa 1990, fosta biserica parohiala, ce dateaza din 1896, devenind biserica schitului. In vechea casa parohiala au fost amenajate cateva chilii. In prezent, se afla in constructie un corp de chilii, staretia, trapeza.

T
 • Schitul Tamand Schitul Tamand

  Schitul Tamand a fost infiintat in 2009, pe terenul primit din partea Consiliului Judetean Arad, in urma desfiintarii Spitalului social de batrani. Biserica de lemn in stil maramuresean a fost construita inca din 2003, iar, dupa infiintare, in incinta au fost amenajate chiliile, si alte cladiri anexe.