Harta Manastirilor

Buzau

Vezi Buzau pe harta »
B
  • Manastirea Barbu Manastirea Barbu

    Manastirea Barbu se afla pe Valea Niscovului, la 30 km vest de municipiul Buzau, in satul Leiculesti, comuna Tisau. Manastirea poarta numele ctitorului sau, vel capitanul Barbu Badeanu. Acesta a ridicat biserica manastirii intre anii 1662-1669, ajutat fiind de sotia sa, jupaneasa Rada si de fiii lor, Hrizea

  • Manastirea Berca Manastirea Berca

    Manastirea Berca este situata pe platoul Cetatuia, in Buzau. Aceata manastire a fost ctitorita de boierii Gandesti, in anul 1694. In anul 1672 insa, stolnicul Mihalcea, spatarul Draghici si calugarii din Manastirea Berea cumparau impreuna o parte din mosia Plescoiu de Jos.

C
  • Manastirea Carnu Manastirea Carnu

    Manastirea Carnu este ctitoria domnitorului Mircea Ciobanu si a sotiei sale, Doamna Chiajna, pe locul celor mai vechi sihastrii din Muntii Buzaului si Codrii Cislaului. Sihastria Carnu, de pe valea paraului Tega, intemeiata de calugari iubitori de liniste, s-a format in jurul unei biserici de lemn, cu hramul Sf. Arh. Mihail si Gavril.

  • Schitul Cetatuia Schitul Cetatuia

    Inainte de construirea bisericii din piatra, doi calugari, Agaton duhovnicul si Iosif Singhelul, au ridicat la 1849 o cruce mare din piatra cu inscriptie, acesti doi monahi bucurandu-se de unele privilegii duhovnicesti la manastire.

  • Schitul Ciobanoaia Schitul Ciobanoaia

    Schitul Ciobanoaia a fost infiintat in anul 1998, biserica de lemn de aici fiind adusa inca din anul 1870, de la schitul Sfantul Ilie din Suseni. Biserica de lemn a fost ingrijita de preotul din Zorlesti. Fiind mai intai schit de calugari, astazi asezamantul monahal de la Ciobanoaia este ingrijit de maici.

  • Manastirea Ciolanu Manastirea Ciolanu

    Dupa traditie, manastirea ar fi fost ctitorita de Doamna Neaga la anul 1590, desi alte izvoare indica drept ctitori, la anul 1568, pe boierii Dumitru Ciolanu din Transilvania, Radu si Dragomir Sorescu din Vernesti. Cladirea bisericii din vale dateaza din 1828, fiind cladita de episcopul Chesarie al Buzaului.

G
  • Manastirea Gavanu Manastirea Gavanu

    Manastirea Gavanu a fost intemeiata in anul 1707, prin osteneala mosnenilor de pe Valea Slanicului si a Ramnicului, in poiana lui Moise Ignat Besliu. In anul 1821, turcii ard din temelii biserica schitului.

P
  • Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului

    Manastirea Poiana Marului, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor, a fost ctitorita in anul 1730 de catre cuviosul Vasile, care a fost si primul staret. Biserica de lemn in care a slujit sfintul Vasile a ars in 1771 si a fost refacuta intre anii 1780 si 1784.

R
  • Manastirea Ratesti Manastirea Ratesti

    Manastirea Ratesti este mentionata mai intai intr-un hrisov din 6 mai 1634, semnat de monahul Sofronie din Gornest. Manastirea a fost ctitorita de catre capitanul Dragomir, in prima jumatate a veacului al XVII-lea. In anul 1572, schitul de lemn si chiliile sunt parasite.

S
  • Manastirea Sfanta Treime - Podul Bulgarului Manastirea Sfanta Treime - Podul Bulgarului

    Manastirea Sfanta Treime - Podul Bulgarului este ctitorita de credinciosii din zona Ramnicul Sarat, in anul 1946. Biserica de lemn a fost ridicata intre anii 1946-1948. A doua biserica, inchinata Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, a fost zidita intre anii 1954 si 1955.

  • Schitul Sfantul Ilie - Sasenii Noi Schitul Sfantul Ilie - Sasenii Noi

    Schitul Sfantul Ilie se afla pe locul unui schit mai vechi, numit de localnici Schitul Apsoara. Acesta a fost ctitorit mai inainte de anul 1700, de capitanul Dragomir Bancescu si sotia lui, Stana. Schitul este metoc al Manastirii Ciolanu.

  • Schitul Sfantul Nifon Schitul Sfantul Nifon

    Schitul Sfantul Nifon a fost infiintat in anul 1811, de ierodiaconul Nifon de la Manastirea Ciolanu. Schitul a fost ridicat pe un teren donat de vataful Nitu Fintescu. O a doua biserica, mai mare, va fi ridicata in anul 1842, de clucerul Nicolae Pieleanu. In anul 1864 schitul este desfiintat.