Harta Manastirilor

Caras-Severin

Vezi Caras-Severin pe harta »
A
 • Manastirea Almas Putna Manastirea Almas Putna

  Manastirea Almas Putna a fost infiintata ca schit in 1996, cu binecuvantarea IPS Laurentiu Streza, fiind ridicata la rang de manastire 3 ani mai tarziu. Initiativa construirii Manastirii Almas Putna a apartinut domnului Luca Zavoianu, originar din satul Putna, care a donat terenul in acest scop.

B
 • Manastirea Baile Herculane Manastirea Baile Herculane

  Schitul Manastirea Baile Herculane a fost infiintata la initiativa IPS Laurentiu Streza in cadrul edificiului "Vila Dobosanu" din statiunea Baile Herculane. Au fost intreprinse ample lucrari pentru repararea cladirii si amenajarea unui paraclis si a camerelor de oaspeti, iar mai apoi a trapezei si a chiliilor.

 • Schitul Bogaltin Schitul Bogaltin

  Schitul Bogaltin a fost infiintat in anul 1949. Biserica Schitului Bogaltin a fost sfintita de catre Vasile Lazarescu, mitropolitul Banatului, in anul 1959. Schitul Bogaltin a fost desfiintat in perioada comunista si reactivat in anul 1994. In prezent acest schit este de maici.

 • Manastirea Brebu Manastirea Brebu

  Manastirea Brebu a fost infiintata in anul 1997. Sfintirea bisericii a avut loc in 1999. Pana in prezent s-au construit un corp de chilii, trapeza, paraclisul de vara.

C
 • Manastirea Calugara Manastirea Calugara

  Manastirea Calugara a fost ctitorita in 1858 de catre teologul Alexie Nedici in apropierea satului sau natal. A fost resfintita in anul 2000 de PS Laurentiu Streza. Dintre lucrarile recente din cadrul ansamblului monahal amintim: mansardarea corpului de chilii si ridicarea altarului de vara.

F
 • Schitul Fenes Schitul Fenes

  Schitul Fenes a fost infiintat in anul 2001. Schitul Fenes are si un paraclis, chilii si trapeze. Schitul Fenes este in prezent un schit de calugari.

G
 • Schitul Gornea - Sichevita Schitul Gornea - Sichevita

  Schitul Gornea a fost infiintat in 2001 pe locul unui fost pichet de graniceri. Biserica schitului a fost sfintita in 2006.

I
M
 • Schitul Muntele Mic Schitul Muntele Mic

  Schitul Muntele Mic a fost infiintat in 1939 odata cu rificarea in statiunea cu acelasi nume a unei biserici din lemn, apoi un corp monahal cu 5 chilii, bucatarie si trapeza. Dupa ce in timpul comunismului viata monahala de aici s-a intrerupt, schitul Muntele Mic a fost reactivat in 1991.

N
 • Manastirea Nera Manastirea Nera

  Manastirea Nera a fost ridicata din initiativa domnului doctor Pavel Chirila, originar din Slatina Nera. Piatra de temelie a manastirii Nera a fost asezata in anul 1994 de catre PS Emilian Birdas. Ansamblul cuprinde biserica in stil moldovenesc (sfintita in 1997), corpul de chilii, paraclisul de iarna si ateliere.

 • Schitul Nicolint Schitul Nicolint

  Schitul Nicolint se afla sub obladuirea Manastirii Calugara. Paraclisul Schitului Nicolint a fost sfintit in 25 octombrie 2009.

P
 • Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa

  Manastirea Piatra Scrisa este o manastire ortodoxa din judetul Caras Severin, localizata in comuna Armenis. Numele de Piatra Scrisa este dat de o icoana pictata pe stanca existenta aici. Traditia consemneaza mai multe legende privitoare la aparitia icoanei. Una dintre ele vorbeste despre aceasta icoana ca nefiind facuta de mana omeneasca.

 • Schitul Poiana Marului Schitul Poiana Marului

  Schitul Poiana Marului a fost ridicat incepand cu anul 2000. Din 2007 schitul a devenit de calugarite.

R
 • Schitul Resita Schitul Resita

  Schitul Resita a fost infiintat in anul 2004. Schitul Resita are in prezent un corp de chilii si un paraclis de vara.

S
 • Schitul Semenic Schitul Semenic

  Schitul Semenic a fost infiintat in anii 1945-1946. ShitUl Semenic a fost desfiintat de regimul comunist la 3 ani de la construirea sa si reactivat dupa 1989, an in care biserica a fost renovata si resfintita.

 • Schitul Sfantul Dionisie Exiguul - Bucova Schitul Sfantul Dionisie Exiguul - Bucova

  Schitul Sfantul Dionisie Exiguul din Bucova a fost infiintat pe data de 1 octombrie 2009, reprezentand primul asezamant monahal din Patriarhia Romana parintelui erei crestine. Asezamantul este format din biserica, un corp de chilii si un altar vara.

T
 • Manastirea Teius Manastirea Teius

  Manastirea Teius a fost infiintata in 1999. Complexul monahal cuprinde: o biserica de zid, un corp de chilii, staretia, altarul de vara si o gospodarie-anexa.

V
 • Schitul Varadia Schitul Varadia

  Schitul Varadia are viata de obste si este situat in judetul Caras Severin.

 • Manastirea Vasiova Manastirea Vasiova

  Manastirea Vasiova dateaza din 1905 si este ctitoria ieromonahului Macarie Gusca. Intre anii 1940-1945 a activat aici ca preot misionar renumitul duhovnic Vichentie Malau. Dupa ce in perioada comunista a fost transformata intr-o casa de copii cu dizabilitati, manastirea Vasiova a fost reactivata dupa 1989.