Harta Manastirilor

Giurgiu

Vezi Giurgiu pe harta »
A
 • Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu

  Schitul Acoperamantul Maicii Domnului este situat in apropiere de drumul ce leaga Giurgiul de Ghimpati, langa localitatea Chiriacu. Schitul Acoperamantul Maicii Domnului a fost sfintit in data de 20 iulie 2006. Este format dintr-o bisericuta de lemn si un corp de chilii.

B
 • Schitul Barbu Belu, Gostinari Schitul Barbu Belu, Gostinari

  Biserica Schitului Barbu Belu a fost ridicata de catre Barbu Belu in anul 1818. Constructia este in prezent o ruina. Acoperisul lipseste, se mai pastreaza doar cateva scene de pictura. Schitul a fost reactivat in anul 2008 de PS Ambrozie, episcopul Giurgiului.

 • Manastirea Bolintin Vale Manastirea Bolintin Vale

  Prima atestare documentara a Manastirii Buna Vestire din Bolintin este anul 1433. Potrivit hrisovul lui Alexandru Aldea Coconul, fiul lui Mircea cel Batran, emis la Targoviste, aflam ca "manastirea ce se numeste Bolintinul [...] a fost facuta din temelia ei de raposatul Pilea logofatu". Dintr-un alt hrisov, din anul 1626, reiese ca aceasta manastire a fost inchinata, pe rand, Manastirii Simonos Petras din Sf. Munte Athos si Manastirii Mihai-Voda de la Bucuresti.

C
 • Manastirea Comana Manastirea Comana

  Manastirea Comana este ctitorie a lui Vlad Tepes si a fost ridicata in anul 1461. Din cauza ca Manastirea devine o ruina, boierul Radu Serban va incepe zidirea unei noi manastiri pe locul celei dintai. Serban Cantacuzino va restaura intreaga manastire Comana, in stil brancovenesc, la sfarsitul sec. al XVII-lea. In anul 1728 Manastirea Comana este inchinata, de catre Nicolae Mavrocordat

D
 • Manastirea Delta Neajlovului Manastirea Delta Neajlovului

  Manastirea Delta Neajlovului a functionat mai intai ca schit apartinand de Manastirea Comana. Primeste statut de manastire in 2005. Ctitorul principal al manastirii Delta Neajlovului este arhim. Irineu Iurascu, fost staret la Manastirea Comana.

S
 • Schitul Sfantul Ioan Rusul Schitul Sfantul Ioan Rusul

  Manastirea Sfantul Ioan Rusul este situata la 1 km de Slobozia, ridicata pe locul unei unitati militare. Biserica Sfantul loan Rusul - semiingropata - este construita deasupra unui fost depozit de armament. Lucrarile de amenajare a unui corp de chilii si a arhondaricului sunt in plina desfasurare. Biserica Manastirii Sfantul Ioan Rusul adaposteste intr-o racla, particele din moastele Sfantului Ioan Rusul si particele din moastele

 • Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu

  Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din Giurgiu a fost infiintata in anul 2006. Sfintirea Manastirii Sfantul Gheorghe a avut loc pe data de 22 aprilie 2007. Biserica din lemn este opera a mesterilor cioplitori din Barsana, Maramures. Pictura interioara este realizata in stil neo-bizantin.

 • Schitul Sfantul Nicolae, Giurgiu Schitul Sfantul Nicolae, Giurgiu

  Biserica Schitului Sfantul Nicolae, Giurgiu a fost geamie, pana in anul 1830. Nu se cunoaste data construirii acestui locas. Geamia va deveni biserica datorita eliberarii Giurgiului de sub stapanirea otomana in anul 1831. Biserica Schitului Sfantul Nicolae a fost bombardata in 1877 de turci si in 1944 de germani. Biserica Sfantul Nicolae a fost transformata in schit in anul 2006