Harta Manastirilor

Satu-Mare

Vezi Satu-Mare pe harta »
B
 • Schitul Bixad Schitul Bixad

  Schitul Bixad este un vechi asezamant, atestat documentar la inceputul secolului al XVII-lea. Pe la anul 1700 se instaleaza aici arhimandritul Isaia, venit de la Manastirea Sfantul Pavel, din Muntele Athos, si convertit la uniatism, initiind o intensa activitate prounionista in regiune. In urma uciderii sale, in anul 1701, manastirea este parasita, ramanand astfel pana in anul 1759. In decursul timpului, a jucat un important rol cultural si national. In anul 1954 este din nou inchisa si redeschisa in 1990.

L
 • Manastirea Lunca Apei Manastirea Lunca Apei

  Manastirea din Lunca Apei a fost infiintata in anul 1996, la initiativa credinciosilor din localitatea Lunca Apei, avand ca biserica locasul de cult al satului, desfiintat in urma inundatiilor din 1970. Odata cu venirea actualei starete, in anul 1999, aici s-au ridicat casa monahala si alte anexe.

M
 • Manastirea Marius Manastirea Marius

  Manastirea Marius este o manastire relativ noua. Inceputul vietii monahale de aici este datat in anul 1992, odata cu venirea a trei monahi de la Manastirea Rohia. La inceput, aici se construieste o bisericuta de lemn, iar din anul 2000 se incepe si constructia bisericii mari, tot din lemn, in stil bizantin.

P
 • Manastirea Portarita Manastirea Portarita

  Manastirea Portarita a fost infiintata in anul 1993, de arhidiaconul Gheorghe Babut - misionar ortodox, care in primii ani de dupa Revolutia din 1989 tipareste carte religioasa, din veniturile obtinute personal. Ansamblul monahal este unul dintre cele mai mari din partea de nord-vestul tarii. Manastirea a fost construita interesant, ea avand bisericile incorporate in zidurile cele mari care ii formeaza incinta. In centrul curtii se afla un simplu altar de vara.

S
 • Manastirea Scarisoara Noua Manastirea Scarisoara Noua

  Manastirea Scarisoara Noua, inchinata Sfantului Ioan Botezatorul, este o manastire infiintata in anul 1991, de comunitatea de moti stabiliti in satul Scarisoara Noua, in urma reformei agrare din anul 1924. Actualmente manastirea din Scarisoara Noua cuprinde biserica in stil bizantin, chilii, anexe gospodaresti, turnul-clopotnita si chilii pentru pelerini.

 • Manastirea Sfanta Treime - Moiseni Manastirea Sfanta Treime - Moiseni

  Manastirea Moiseni a fost infiintata in anul 2005. Manastirea Moiseni cuprinde bisericuta de lemn, construita in stil moldovenesc, casa monahala si casa preotului.

T
 • Manastirea Teghea Manastirea Teghea

  Manastirea Teghea a fost infiintata in anul 1994. Dupa aceasta data s-au ridicat biserica de lemn, casa monahala cu chiliile si paraclisul, altarul de vara in stil maramuresean, anexe gospodaresti, si alte dependinte. Manastirea Teghea isi asteapta inchinatorii spre binecuvantare si rugaciune.