Harta Manastirilor

Olt

Vezi Olt pe harta »
B
 • Manastirea Brancoveni Manastirea Brancoveni

  Manastirea Brancoveni este situata la 20 de km sud-vest de Slatina si la 6 km de halta Parascoveni, in comuna Brancoveni. Aceasta comuna este atestata documentar in timpul lui Mircea cel Batran (1386-1418). Anii ce au urmat consemneaza interesul pentru acest tinut si al altor mari domnitori ca: Neagoe Basarab, Mihai Viteazul, Matei Basarab, Constantin Brancoveanu.

C
 • Manastirea Caluiu Manastirea Caluiu

  Manastirea Caluiu dateaza inca din anul 1515, din timpul domniei voievodului Neagoe Basarab, primii ctitori fiind Vlad Banul, Dumitru Parcalabul si Balica Spatarul. Manastirea Caluiu a fost terminata in 1588 de catre fratii Buzesti: Radu, Mare Clucer, Preda, Mare Ban si Stroe, Mare Stolnic. Manastirea a fost folosita si ca necropola a familiei Buzestilor. Biserica a fost pictata de Mihnea Zugravul, in jurul anului 1600, fiind repictata de postelnicul Barbu Cosoveanu Zugravul, in anul 1834.

 • Manastirea Clocociov Manastirea Clocociov

  Manastirea Clocociov, situata in sudul orasului Slatina, este cunoscuta documentar din veacul al XVI-lea, din vremea lui Neagoe Basarab (1512-1521). Este recladita si inzestrata cu danii de Mihai Viteazul (1593-1601). Degradarile aparute dupa 1628 determina o substantiala refacere in timpul lui Matei Basarab.

M
 • Manastirea Mainesti Manastirea Mainesti

  Manastirea Mainesti este o manastire ortodoxa din judetul Olt, asezata in satul Mainesti, din Bals. Biserica manastirii este pusa sub ocrotirea Maicii Domnului, hramul acesteia fiind praznuit la 1 octombrie, de Acoperamantul Maicii Domnului.

S
 • Manastirea Strehareti Manastirea Strehareti

  Manastirea Strehareti este mentionata pentru prima data in anul 1478. Potrivit documentelor, actuala biserica a Manastirii Strehareti este ctitorita de episcopul Varlaam al Ramnicului, ajuns mitropolit al Tarii Romanesti. Alte izvoare il dau pe monahul Serafim. Numele acestuia este intalnit prima oara pe o inscriptie la manastirea Deleni, judetul Olt, mentionat ca staret.

 • Manastirea Studina Manastirea Studina

  Manastirea Studina - in anul 2008 in data de 01 august, PS. Sebastian, Episcop al Slatinei, a numit staret pe PC Protos. Ilarion Pojoga, iar la data de 05 septembrie s-a turnat temelia pentru biserica-paraclis. Pe 17 septembrie a inceput constructia paraclisului, folosindu-se material lemnos, vata minerala, poliestiren s.a. Lucrarile au fost executate de catre PC Staret ajutat de PC Ierom. Veniamin Barbieru