Manastirea Casva a fost reactivata in 1995. Aici s-a construit un paraclis de lemn, iar in 1996 s-a inceput constructia corpului de chilii si a bisericii. Biseica este construita in in stilul manastirilor athonite, din piatra cioplita. La Manastirea Casva a avut loc in anul 2008, proclamarea canonizarii Sfantului Simeon de la Pangarati.
Manastirea Cipaieni a luat fiinta in 1996, cand s-a inceput constructia bisericii, a corpului de chilii si a staretiei. In 2001 s-a construit altarul de vara.
Schitul Dumbravioara a fost intemeiat in 1930, de catre Patriarhul Miron Cristea. Desfiintat dupa numai zece ani in urma Dictatului de la Viena, Schitul Dumbravioara a fost reinfiintat in 1993. Au fost construite initial o mica biserica de lemn, un corp de chilii, paraclisul si alte anexe. In anul 2003 a avut loc punerea pietrei de temelie pentru o noua biaserica. Schitul Dumbravioara se afla sub ascultarea Manastirii Sfantul Ilie Toplita.
Manastirea Jacul Romanesc a fost infiintata in 1994, la initiativa pr. prof. Ilie Moldovan de la Facultatea de Teologie din Sibiu. Manastirea Jacul Romanesc cuprinde biserica satului, fosta casa parohiala, scoala, precum si o casa donata. Sfintirea bisericii a avut loc in 2009.
Manastirea Lapusna a fost infiintata in 1997. Biserica de lemn a Manastirii Lapusna, dateaza din anul 1779 fiind monument istoric. In interior se pastreaza aproape in totalitate pictura originara, stranele si candelabrele vechi, precum si o colectie de icoane realizate la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Manastirea Nima Raciului a fost infiintata la inceputul anilor '90 cand a fost construita biserica de lemn. In 1996 a fost finalizat corpului de chilii pe mai multe niveluri, ce include staretia, si arhondaricul. Intre anii 2007-2008 s-a ridicat paraclisul, cu hramul Sfantul Arhidiacon Stefan.
Manastirea Razoare a fost infiintata in anul 2005. Manastirea razoare cuprinde un corp de chilii cu trapeza si un paraclis, cu hramul Sfintii Parinti Ioachim si Ana. De asemenea, in anul 2006 la manastirea Razoare a avut loc punerea pietrei de temelie a noii biserici, cu hramul Inaltarea Domnului.
Manastirea Recea a luat fiinta dupa 1989 cu binecuvatarea IPS Andrei Andreicut, avand ca stareta pe monahia Cristina Chichernea, iar ca duhovnic, pe parintele Ioan Iovan. La sfarsitul anului 1991 s-au reabilitat si finisat biserica si cladirea incepute inca din 1982 si care ramasesera neterminate. Manastirea Recea mai cuprinde un altar de vara (ridicat in 1992), un complex de chilii pe doua niveluri, ce adaposteste staretia, chiliile, trapeza si alte anexe. De asemenea, Manastirea Recea mai poseda un cabinet medical, biblioteca, muzeul bisericesc, si ateliere de croitorie si pictura. La Manastirea Recea dupa 1995 s-a ridicat o noua biserica, cu hramul Nasterea Maicii Domnului.
Manastirea Sanmartinul de Campie cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril", se presupune ca ar fi fost infiintata inca din cele mai vechi timpuri. A fost ctitorita la sfarsitul secolului al XIII-lea sau la inceputul secolului al XIV-lea. Manastirea a fost desfiintata in anul 1782 , era fara vietuitori in 1902 ( St. Metes, 1936), a fost readusa la forma originara prin reconstructia din 1977 si reinfiintata in anul 1992. Curtea Manastirii este imprejmuita cu gard viu si padurea din apropiere. Asezamantul cuprinde biserica veche din lemn, biserica noua, un corp de chilii, arhondaric si anexe gospodaresti.
Manastirea Sighisoara a fost ridicata dupa anul 1997, odata cu venirea aici, de la Manastirea Lupsa, a viitorului parinte staret, Ghelasie Tepes. Asezamantul cuprinde biserica mare, trapeza, un arhondaric, un altar de vara in padure, precum si un corp de chilii ce cuprinde staretia si paraclisul. Sfintirea bisericii Manastirii Sighisoara s-a facut in 2005.
Manastirea Socolul de Campie a fost infiintata in 1994, drept locas al asezamantului servind vechea biserica parohiala cu hramul Taierea Capului Sfantului loan Botezatorul. Ansamblul monahal mai cuprinde un corp de chilii si staretia precum si un altar de vara. Manastirea Socolul de Campie a fost transformata in manastire de maici in 1999.
Experienta vietii cu HristosMărturisesc că nu m-am gândit să public o carte de teologie, cu atât mai puțin un volumde predici, cu toate că mi-aș fi dorit mult să o pot face. Întrebată fiind dacă am supărat-o cu ceva, buna mea mamă, Rozalia Flueraș, spunea că nu am supărat-o decât cu62.00 Lei
Slujind lui Dumnezeu si semenilorLibertatea cea mai adâncă este de a te lăsa mereu răpit în Hristos, pentru a petrece cu El în veșnicie. Numai în Biserică, ascultând și împlinind poruncile lui Dumnezeu și învățătura evanghelică, credinciosul se poate împărtăși de roadele jertfei lui Hris49.00 Lei
Acatistier al Sfintilor Isihasti si MarturisitoriPreaslăvirea lui Dumnezeu și cinstirea Sfinților este o punte luminoasă între cele vremelnice și cele veșnice. Oferim rugătorilor creștini acest Acatistier, nădăjduind că ne va fi tuturor spre folos duhovnicesc, în străduința de a ne alipi de tot binele 34.00 Lei
Minunatele fapte si invataturi„Câştigaţi virtuţile opuse păcatelor. Tristeţea este călăul care ucide energia de care avem nevoie ca să primim în inimă pe Duhul Sfânt. Cel trist pierde rugăciunea şi este incapabil de nevoinţele duhovniceşti. În niciun caz şi indiferent de situaţie să 27.00 Lei
Sfaturi pentru familia crestinaRugăciunea Stareților de la OptinaDoamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi aduce ziua de astăzi.Doamne, dă-mi să mă încredințez deplin voii tale celei sfinte.În fiecare clipă din ziua aceasta povățuiește-mă și ajută-mă în toate.Cele ce 29.00 Lei
Rugaciunea inimii„Rugăciunea nu este o tehnică elaborată, nu este o formulă. Rugăciunea inimii este starea celui ce se află înaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu este atotprezent, însă eu nu sunt întotdeauna prezent înaintea Lui. Am nevoie de o tradiție vie, de un Părinte34.00 Lei
Dialoguri la hotarul de tainaCartea aceasta de dialoguri cu Părintele Valerian, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României de astăzi, este de o frumusețe rară prin arta cuvântului și adâncimea spiritului. Ea răspunde întrebărilor omului contemporan mai însetat de mântuire decât 38.00 Lei
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea DomnuluiPărintele Ieromonah Valerian Pâslaru, Starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filimon, unul dintre cei mai apreciați duhovnici contemporani, în cartea de față, în convorbirile sale cu teologul și scriitorul Florin Caragiu, ne vorbește despre renaștere și 32.00 Lei
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sensDe atât avem nevoie pentru a trăi cu mai multă credință și a face bine celor de lângă noi. Într-o lume care pare să uite cât de prețioasă este viața, această carte este un mesager al speranței: împreună, putem să transformăm un grăunte de iubire într-un55.00 Lei
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru.
De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate.
Va puteti administra preferintele in .
Nu ai acceptat Termeni si Conditii
Pentru a continua utilizarea serviciilor oferite de site-ul CrestinOrtodox.ro, avem nevoie de acordul dumneavoastra la modificarile aduse la Termeni si Conditii.