LOCTIITOR DE EGUMEN


LOCTIITOR DE EGUMEN

Prima grija a Parintelui Cleopa a fost aceea de a reinnoi incinta si chiliile arse de foc in anul 1941. Cu ajutorul Manastirii Neamt, care a dat gratuit sute de metri cubi de lemn si cherestea, si al credinciosilor din imprejurimi, in toamna anului 1942 s-a inceput constructia a doua corpuri de chilii cu peste 20 de incaperi, in locul celor distruse de foc. In anii urmatori, 1943-1944, la aceste chilii au lucrat cel mai mult credinciosii din satul Radaseni - Suceava, care erau evacuati din cauza razboiului in padurile seculare din imprejurimi.

Noul egumen era foarte pretuit, atat de obstea schitului, cat si de credinciosii refugiati aici, intrucat era foarte evlavios, postea mult, era bland, ii imbarbata pe toti, calugari si mireni, si indeosebi avea darul cuvantului prin care calauzea si hranea duhovniceste pe fiecare.

Dupa ce frontul a trecut la vest de Carpati, Parintele Cleopa a continuat constructia chiliilor si a acoperit cu tabla biserica de piatra.

Astfel, cu harul lui Dumnezeu si cu binecuvantarea Maicii Domnului, protectoarea acestui sfant asezamant, Parintele Cleopa s-a dovedit de la inceput un calugar foarte ravnitor, un egumen curajos si duhovnicesc si un bun iconom.

Carti Ortodoxe

Cuprins