ULTIMELE ZILE


ULTIMELE ZILE

 

Zilele de septembrie-noiembrie ne prevesteau sfarsitul apropiat al Parintelui Cleopa! Acum vorbea tot mai putin, cu voce stinsa si mereu repeta aceleasi cuvinte: ''De acum ma duc la fratii mei!'', ''Lasati-ma sa plec la fratii mei!'' Apoi iarasi spunea: ''Ma duc la Hristos! Rugati-va pentru mine, pacatosul!''

 

Catre sfarsitul lunii septembrie, intr-un asfintit de soare, Parintele Cleopa a cerut sa se duca in cimitir sa vada pentru ultima data mormintele fratilor sai, mormantul marelui staret Ioanichie Moroi, mormantul duhovnicului sau, ieroschimonahul Paisie Olaru si mormintele celorlalti parinti si duhovnici mai varstnici decat el. A fost adus cu masina la poarta cimitirului si de aici ucenicii l-au purtat de la un mormant la altul, la toti cei dragi si cunoscuti ai sai, care i-au fost ucenici, frati, fii sufletesti sau parinti duhovnicesti.

 

La toate mormintele s-a inchinat sprijinit de ucenici, a sarutat sfintele cruci si a rostit cate o sfanta rugaciune, zicand: ''Rugati-va si pentru Cleopa pacatosul, ca iata maine, poimaine, ne intalnim inaintea lui Hristos!'' Apoi a incheiat, zicand: ''Maica Domnului, ai mila de noi si de toti parintii din acest cimitir si te roaga inaintea tronului Preasfintei Treimi ca sa dobandim iertare de la Dreptul Judecator''.

Carti Ortodoxe

Cuprins