SUFERINTELE TRUPESTI


SUFERINTELE TRUPESTI

 

Multi ani de zile Parintele Cleopa s-a bucurat de sanatate trupeasca si mai ales sufleteasca, fiind binecuvan-tat de Dumnezeu cu un organism rezistent. Dar, dupa implinirea varstei de 70 de ani, batranul se simtea tot mai obosit si suferind. Anii petrecuti in munti, ca si incerca-rile prin care a trecut in perioada ateista, l-au marcat mult.

 

Prima suferinta grea a fost o dubla hernie, pentru care a fost internat in Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi si operat in doua etape in anul 1985. Dupa cativa ani a fost operat de piatra la rinichi tot la Iasi si, de asemenea, a suportat si o operatie faciala din cauza unei infectii dentare. A mai suferit si o fractura la mana dreapta.

 

In iunie 1996 a avut o operatie de tumoare vezicala la Spitalul de Urologie - Iasi. Atunci s-a descoperit ca rinichiul stang era inactiv. La controlul efectuat in septembrie 1996 nu s-au mai gasit leziunile tumorale, dar i s-a propus o interventie chirurgicala suplimentara, pe care parintele a refuzat-o.

 

In mai 1998, avand dureri mari, a acceptat cu greutate sa mearga la control la Iasi si a stat o saptamana, dar nu a acceptat sa fie internat, zicand: ''Ma asteapta fratii mei si ma pregatesc sa merg la ei!'' Aceleasi cuvinte le-a spus si in noiembrie 1998, cand i s-a propus un nou control.

 

Toate aceste suferinte l-au tinut pe Parintele Cleopa treaz, fiind mereu in asteptarea ceasului celui de pe urma, cu gandul la Hristos si cu neincetata rugaciune in inima.

Carti Ortodoxe

Cuprins