COPILARIA


COPILARIA

De mic copil, Parintele Cleopa avea multa evlavie la Maica Domnului. La unsprezece ani a invatat Acatistul Bunei Vestiri pe de rost, cum singur spunea: ''Eram la desfacat papusoi in tarina si aveam cartea de rugaciuni ascunsa sub panusi. Pana cand venea tata cu caruta cu popusoi, mai invatam un icos, mai invatam un condac. Si uite asa am invatat Acatistul Maicii Domnului''.

Toti fratii sai iubeau infranarea de mici. Mama sa spunea ca le punea uneori carne in traista, cand nu era post. Dar ei nu o mancau, ci o dadeau la altii si mancau putina paine si ce mai aveau.

Iarasi ne spunea Parintele Cleopa: ''Cand eram mic si veneam de la scoala, treceam printr-un sat si, vazand ca baietii dau cu pietre pe o casa cu tabla rosie, am inceput sa arunc si eu. Profesorul a auzit, ne-a luat pe toti si ne-a tras cate o palma. Acum ii multumesc ca mi-a facut un bine si il pomenesc la rugaciune!''

Spunea mama sa despre Constantin ca de copil ura cele lumesti si fugea de ele. Cand s-a facut mai marisor si mergea cu oile, daca se intampla sa fie o nunta in sat si canta muzica, nu trecea pe acolo, ci ocolea satul de departe si asa ajungea acasa!

Carti Ortodoxe

Cuprins