SFARSITUL MINUNAT AL FRATELUI VASILE


SFARSITUL MINUNAT AL FRATELUI VASILE

In primavara anului 1931, acest smerit ascultator si frate mai mare al Parintelui Cleopa s-a imbolnavit si a fost adus in schit. Odata, iesind de la Sfanta Liturghie si rugandu-se in fata bisericii, a avut o vedenie infricosatoare. De frica a inceput a plange si a striga cu glas tare:

- Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ma ca ma bat diavolii! Nu ma lasa!

Iar catre parintii care s-au adunat in jurul lui a zis:

- Inchinati-va, parintilor! Inchinati-va ca, iata, Stapana noastra a venit! Maica Domnului este de fata, cu Mantuitorul in brate! Iat-o deasupra noastra!?

- Frate Vasile, de ce ai strigat asa de tare? l-au intrebat calugarii.

- Parintilor, pe cand ma rugam in fata bisericii, deodata a aparut o ceata de diavoli foarte fiorosi cu toiege de foc in maini, care au inceput sa ma bata cumplit si sa strige: ''In zadar te mai rogi, ca nu te-ai mantuit! Tu esti al nostru, ca esti pacatos!'' Atunci am inceput a striga cu nadejde catre Maica Domnului. In clipa aceea s-a coborat din cer un nor alb, plin de lumina, pana deasupra bisericii. Iar in nor am vazut pe Maica Domnului cu pruncul in brate, zicandu-mi:

- Nu te teme, ca de acum mai ai trei zile si vii la noi! Apoi Mantuitorul ne-a binecuvantat pe toti si norul s-a ridicat la cer... Parintilor, mare putere si indrazneala are Maica Domnului inaintea Mantuitorului nostru Iisus Hristos si foarte mult asculta rugaciunile ei!

La urma i-a zis egumenul Ioanichie:

- Frate Vasile, sa nu te insele vrajmasul! Ia aminte de sine si-ti pazeste mintea, ca multe sunt cursele lui!

Apoi a zis catre ceilalti frati:

- Daca dupa trei zile fratele Vasile se va duce dintre noi, intr-adevar Maica Domnului i s-a aratat! Iar daca nu, atunci a fost inselat de diavoli!

Dupa trei zile, exact la aceeasi ora, rasoforul Vasile Ilie a adormit in pace, cu rugaciunea pe buze.

Cine stie cati pustnici sfinti se rugau in clipa aceea pentru odihna sufletului sau!

Carti Ortodoxe

Cuprins