PARINTELE SERAFIM POPESCU

Bucuros de oaspeti si bucuros de comunicare, Parintele Serafim era deschis la suflet, totdeauna gata sa spuna un cuvant care sa inveseleasca. Spunea si glume si radea bucuros el insusi. Ne amintim cu placere de spusa Parintelui, ca unui om care a ajuns la stina ciobanii i-au oferit balmos - un fel de mamaliga cu zar si cu unt. Cum acela n-a vrut sa primeasca spunind ca nu-i place, ciobanii au zis: "Mai, tineti-l doi si dati-i unu". Cind omul o vazut cat este de bun balmosul, o zis: "Acum schimbati-va! Tineti-ma unu si dati-mi doi". Ne mai veselim si acum cind ne aducem aminte ca zicea Parintele Serafim, aducind la manastire o vorba din satul lui: "Daca ar fi faina, precum nu-i slanina, ce mai apa buna de placinte!".

Cu parintele Serafim eram asa de apropiati incat prietenii mei erau automat si prietenii Parintelui Serafim, si prietenii Parintelui Serafim erau automat si prietenii mei.

Parintele Serafim are cateva ziceri care-mi plac tare mult: "Unii dintre oameni isi traiesc o parte din viata in asa fel incat sa si-o faca imposibil de suportat cealalta parte".

"Crestinismu-i viata, nu-i ghiata!"
"Se tine ca mortu de banut."
"Toate merg dupa tipic, numa-n suflet nu-i nimic."