CURVIA CU RUDE SPIRITUALE


CURVIA CU RUDE SPIRITUALE

502. -"Pentru ca rudenia spirituala este mai mare decat legatura inrudirii trupesti, noi am cunoscut ca in oarecare localitati, unii (nasi) primesc copiii din sfantul si mantuitorul botez si dupa aceasta, mamele acestora ramanand vaduve, ca cumetri intra cu ei in legatura de casatorie. Hotaram ca de acum incolo, sa nu se mai faca aceasta. Iar, daca dupa hotararea acestui canon, s-ar mai gasi unii care ar mai face aceasta, mai intai sa se desfaca de insotirea nelegiuita, iar apoi sa se supuna canonisirilor pentru curvie". -VI ec. 53.

503. -"Cine va curvi cu nasa sa noua ani sa se pocaiasca, metanii in zi 150. Cine cu fina sa ce a botezat, 12 ani si metanii 300". -PBG, 86.

504. -"Cine va curvi cu mama nasei sale, ani 11; iar cu nasa, 20". -Molitfeinic.

505. -"Iar la fina-sa, care-i cade fata sufleteasca ani 20" -ILJ, 330.

506. -"Daca va curvi cineva ai fiica-sa cea de botez o data, se canoniseste opt ani, iar de mai multe ori zece ani, daca va manca-uscat dupa ora a noua si va face cate cinci sute de metanii mari" -I. Post. 57.

507. -"Daca va curvi cineva cu cumatra-sa, sa se canoniseasea opt ani si sa faca in fiecare zi cate trei sute metanii mari", -I. Post. 58.

Carti Ortodoxe

Cuprins